Vem är mest blåögd – Nils eller Gudrun?

RELATIONER

Mannen med de blåklintsblå ögonen, Nils Lundgren, ska nu ta Junilistan till riksdagen och hävdar i ett uttalande att Junilistan ”ska bryta de förstelnade blockpolitiken”. Jag undrar om det är en passning till

Feministiskt Initiativ. Var det inte det ni skulle göra tjejer?

Veckans man: Sean Connery

Jag vill egentligen inte läsa om att Sean Connery uppges ha slagit sin ex-fru. Hur dumt som helst. Jag är visserligen uppväxt med Roger Moore som James Bond, men Sean Connery är faktiskt bättre, och snyggare. Och först. Sean Connery gav gentlemannen ett ansikte för en bred filmpublik; flotta sportbilar och dry martini, stil på kläderna och förförarkonsterna. Men så var det alltså med den klichén. Nu skriver alltså hans första fru Diane Cilento att Sean Connery hotade och slog henne under deras förhållande. Sean Connery går förstås inte med på det och hänvisar till sin nuvarande fru Micheline och undrar hur nån tror att hon skulle ha kunnat vara gift med honom i 25 år om han slog henne... Ja Sean, om det inte vore för följande uttalanden, i dels Playboy och dels Vanity Fair, så skulle din trovärdighet kanske vara något lite större:

”Jag kan inte tycka att det är något särskilt fel i att slå en kvinna. Men jag rekommenderar inte att man slår henne som man slår en man.”

”Ibland är där kvinnor som driver saker till sin spets. De är ute efter en konfrontation. De vill ha en smäll.”

”Att slå en kvinna är inte det grymmaste man kan göra mot henne. Det är mycket grymmare att skada någon psykologiskt, att försätta dem i ett tillstånd där de verkligen börjar hata själva.”

Jag antar att Sean Connery har läst och godkänt citaten.

Jag avslutar med en fråga: Jätteödla i nästa Jurassic Park, Sean, som avslutning på karriären?

Åsa Mattsson ([email protected])