"Jag kände en frustration över att inget hände"

RELATIONER

Därför är Anna Omstedt Lindgren för kvotering.

Tidigare var Tastelines VD Anna Omstedt Lindgren emot kvotering av kvinnor till styrelserummen. Nu har hon ändrat sig. I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet skriver hon att: "Jag har insett att kvotering dessvärre är det enda sättet att få till en förändring".

Foto: Anna Omstedt Lindgren vd på Tasteline.

Varför har du tänkt om?

— Därför att statistiken är så dyster. Jag är med i olika nätverk med otroligt duktiga tjejer där flera har svårt att gå vidare, inte bara till styrelsepositioner utan allmänt i företagsstrukturen. Det här är en återkommande diskussion och självklart vill man komma uppåt i en organisation och in i styrelserummen via egna meriter men det händer ingenting. En aha-upplevelse var också när 80-talisterna började fråga mig varför det är såhär och jag började känna en frustration och ett ansvar över att ingenting händer.

Varför var du negativ till kvotering tidigare?

— Man vill inte vara ett undantag. Jag vill få ett jobb för att jag kan något, baserat på egna meriter och för att man är behövd. Man vill inte få en tjänst baserat på tvång. Men nu kanske vi borde pröva kvotering trots allt för att vi kvinnor ska lära oss hur det går till i styrelserna och visa att vi finns.

När tror du att det kommer vända? När kommer det bli lika många kvinnor som män i styrelserummen?

— Jag hoppas att det kommer att hända innan vi är tvungna att stifta en lag om kvotering. Jag hoppas att mitt inlägg kan påverka. Jag har redan märkt det idag, både män och kvinnor har hört av sig och de flesta har varit väldigt positiva.

Anna Swantesson