"Oh no, nu blir jag trendig mediamorsa"

RELATIONER

Malin Wollin väntar sitt tredje barn

Tredje barnet. Oh no, nu är jag en sån där trendig mediamorsa med en barnaskara á la ”tre är det nya två”. Hur förutsägbar får man bli? Nu måste jag skaffa fem barn till så att jag istället blir ”vi gör av med arton liter mjölk om dagen”-familjen.

Jag fick mina barn vid 23 och 25, skulle jag vara färdig vid 25? Låta livmodern hänga där alldeles frodig och till ingen nytta. Vad skulle jag göra resten av mitt liv, med utflyttade barn vid 43? Bygga växthus? Åka på vinresor? Läsa böcker i fåtöljen med en martini? Odla intressen? Booring. Intressen är så överskattade. Barn är så underskattade.

Men graviditeter, jag hade glömt hur överskattade de är. Som jag minns det så var det bara underbart med ettan och tvåan. Lätt, smidigt och friktionsfritt.

”Du är äldre nu” påpekar Joachim och får laga sin egen middag.

I fyra månader har jag mått illa dygnet runt, alltså även i sömnen. Varje kväll har jag klagat och gnällt. Jag vill ju inte att Joachim ska tro att jag har börjat må bra.

”Jag vet att du mår illa, sabla tjat” suckar Joachim och får tvätta sina egna kalsonger.

Jag kissar på nätterna(på toaletten) jag är så kissnödig att jag drömmer drömmar där jag kissar på nattduksbordet(vilket jag alltså inte gör).

Och tröttheten, jag hade tänkt hinna med en massa innan bebisen kommer och vänder upp och ner på allt. Nu är jag så trött att jag bara kan ligga i soffan och titta på Rent hus med en morot och citronvatten. Alternativt Greys anatomy med en påse surt godis som ger mig halsbränna.

Jag har ju så förbaskat mycket att göra. Innan bebisen kommer ska jag; renovera tvättstugan, måla trappspaljen som jag påbörjade för ett år sedan, tapetsera om sovrummet, rensa källaren, sälja gamla möbler, flytta in största dottern i arbetsrummet, ordna ett nytt arbetsrum.

Just det, jag ska uppfostra färdigt de där barnen jag redan har och se till att de slutar slå ihjäl varandra så fort jag vänder ryggen till.

Bebisen kommer om 24 veckor.

Shit.

Malin Wollin

ARTIKELN HANDLAR OM