Relationer

”Min fru hade en älskare i flera år”

Av: 

Zendry Svärdkrona

RELATIONER

Eva Rusz säger: Hej nu är jag på plats!

Moderator säger: Hej och välkommen.

Snigel säger: Jag blir så trött på alla killar som verkar vara så gulliga, raka och ärliga i början. Och sen plötsligt slutar de att höra av sig, utan förklaring bara försvinner de. Varför gör de såhär och varför råkar jag alltid ut för det?

Eva Rusz säger: Läs min nya bok den handlar om exakt sådana ganska vanliga mönster. Du får försöka ta ett eget ansvar och "klämma” dem lite mer på pulsen då de börjat charma dig. Berätta för dem att du INTE accepterar att ngn bara försvinner, att det är viktigt för dig att ni verkligen strävar efter att vara ärliga mot varandra även om det kan vara jobbigt.

Personer som visar lite "falska" känslor gör ofta detta omedvetet, som en slags strategi för att dels bli bekäftade och dels för att de tror de "vinner" mer på att göra andra nöjda. Lite konfliikträdsla i kombination med att deras egen förmåga att via äkta känslor blir lite underordnad andras. Detta mönster får näring från barndomens samspel mellan barn och i första hand föräldrar. Du skall alltså fortsätta dejta men vara tydligare, lite långsammare och aningens mer distanserad i ett ganska bra tag tills du känner killen ifråga ordentligt! Lycka till!

Mankell säger: Hej Eva.

Jag träffade en tjej för ungefär ett år sedan. Vi började tycka om varandra men hennes känslor försvann efter ungefär 3 månader på grund av massa saker utifrån vårt "förhållande". Jag har inte försökt att "få tillbaks henne" så mycket sedan 2 månader efter det tog slut. Och nu har jag öppnat ögonen för henne igen. Ska jag säga till henne att jag tror att jag har börjat fått känslor för henne igen och efter någon tid säga vad jag verkligen tycker om henne. Har mycket fina saker att säga som kommer direkt från hjärtat.

Tack på förhand!

Eva Rusz säger: Ja absolut, klart du skall kontakta henne och berätta vad du tänker och känner om och för henne. Den som inte vågar, vinner heller inte!

Sandra säger: Hej Eva! Varje gång någon visar intresse för mig börjar jag (omedvetet) kritiskt analysera denna person, och kommer fram till alla möjliga anledningar till varför jag INTE ska ge honom en chans. Hur blir jag av med detta beteende och istället börja titta på sånt som EGENTLIGEN har betydelse för ett fungerande förhållande?

Eva Rusz säger: Hej, bra fråga! Försök alltid att hejda dina analyser då du börjar bli medveten om dem. Gör om dina tankar till frågor istället som du kan ta upp med vederböraande nästa gång ni ses. Eller så får du öva dig att säga STOPP då du börjar bli medveten om vad du håller på med. Du behöver öva dig mer i att KÄNNA istället för att ANALYSERA, Börja öva dig med enkla iakttagelser: vad känner jag just nu? Hur känner jag det osv? Känn efter och avhåll dig från att dissikera det du känner, bara KÄNN i NUET! ÖVA!

Snigel säger: Tack Eva. Vad heter din nya bok?

Eva Rusz säger: Varför väljer jag alltid fel Partner ? Om mäns och kvinnors relationer (PRISMA)

kräfta säger: HejEva!

jag är 29 år har varit tillsamans med min kille i 12 år, har ett bra liv, men känner mig så ensam ibland. har många kompisar men känner att livet är tråkig och hopplös. vet inte vad ska göra?? undrar om det är 30års kris??? tänker hela tiden vet inte på vad?!! och har börjat sova dålig oxå:( har inga barn än.

Eva Rusz säger: Hej ja det kan det mycket väl vara. Ålderkriser skall utvecklas till utmaningar, nya ideer tex kring hur man vill leva. Försök se en utmaning i hur du mår, även om det självklart kan vara svårt. Fundera vad du skulle vilja "göra" framöver i ditt liv? Alltså formulera vilka olika målbilder du skulle vilja sträva emot? Samtala också med din kille om detta för det är jätteviktigt ni tillsammans kan förstå och dela vissa målbilder för låt säga de närmsta fem åren eller så. Motion i alla former är bra för själen med! Om du inte kan sova ta med ett block bredvid sängen och försök "tömma" dig på dina tankar innan du somnar. Skriv ner dem och ta itu med dem dagen därpå. Byt rum och gå upp en stund om du inte kan somna om, man skall inte ha sovrummet som en problemzon...

pilutten säger: Hej Eva ! Jag har skrivit flera gånger till dig förut, hoppas på tur nu ! Min man och jag har det verkligen supebra, utom vårt sexliv. Han har aldrig varit jätte intresserad, han säger att det beror på 2 tidigare förhållanden som var mycket svek och otrohet i . Jag har sagt att han kan gå och prata med nån om detta men han tycker att vi ska klara av det själva, men jag tycker inte att vi kommer någonstans, har du något att föreslå ? Kram Pilutten

Eva Rusz säger: Hej och tack! Ja eftersom din man och du ännu inte har lyckats lösa detta så är nog det bästa att samtala med någon. Det handlar kanske som du själv tror både om känslor som hålls tillbaka alltså en "överlevnadsstrategi" men den måste givtevis få börja släppa. Sen kan han givetvis ha ett mindre sexuellt intresse. Men alla människor kan utmana sig själva och bli mer intresserade osv. Frågan är om din man ser ett bättre sexliv som ett hot av något slag? Fortsätt samtala eller försök finna lite avslappade, gulliga överraskningar om du känner för det. Börja inte med sexet utan börja med trygghet, komfort alltså försök få din man att slappna av och känna sig verkligt omtyckt!

Michael säger: Om den ena i förhållandet har varit otrogen hur stor är chansen att förhållandet någonsin kommer att fungera? Jag lever idag med att min fru har haft älskare sedan många år tillbaka. Idag så ångrar hon sig och det är hon som vill ha tillbaks våran relation.

Eva Rusz säger: Hej, din fru behöver inte bara vilja ha dig tillbaka utan måste också skaffa sig en egen insikt i vad det är som gör att hon betett sig så? Alla människor kan förändras, om man är villig att arbeta med sig själv. Du får också lov att bearbeta alla de känslor detta kan ha bidragit med. Det kanske allra bästa kan vara att ni tillsammans tar hjälp av tex familjerådgivare eller liknande. Och om man förlåter varandra och börjar på ny kula efter att man berabetat klart otroheten- så måste man förlåta till 100% inte till 50 %!!! Samt att ni båda behöver öva er i att bli bättre på att uttrycka egna behov och önskningar, riktade till er båda!

Moderator säger: Det är många som frågar men tiden är tyvärr kort. Eva hinner svara på en sista fråga innan det är slut för idag.

Latina säger: Hej Eva! Jag har sedan i somras en "kk relation" med en underbar kille. Vi träffas och har jättetrevligt både ensamma och tillsammans med barnen. Vi kom överens om att detta skulle brytas efter semestern. Så blev det inte. Jag har känslor, men vågar inte riktigt plocka fram dom. Han sa i början att det inte sa "klick", men att han stortrivdes ihop, respekterar mig och tycker mycket om mig, men inte är kär. Jag vill bygga framåt, vill inte bara ha ett kk förh. Vad ska jag göra? bryta eller vänta och se?

Eva Rusz säger: Hej svårt att råda eftersom jag inte vet varför du valde att enbart få kk relationen från början? Ibland kan olika rädslor medföra att man håller tillbaka vissa känslor och anspråk osv. Kanske mannen ifråga har varit rädd med? Vänta ett tag och se om ni kan komma varandra närmare med en mer öppen kommunikation? Ni kanske till och med definierar "KK" på olika sätt? jag menar om ni redan har mött varandra i era olika hem med barn osv så låter det som mera???

Eva Rusz säger: Tacka all som chattat och velat chatta!

Vi hörs näcta vecka igen, samma dag ,samma tid!

Stor kram

Eva

Moderator säger: Tack till Eva och alla som ställt frågor. Nästa vecka finns Eva åter igen på plats för att chatta med er. Ni som inte fick svar idag försök igen nästa vecka.

Publisert: