Dottern Sam blev Tigers stora stöd

RELATIONER

Pappans död ett hårt slag för golfstjärnan

1 av 3 | Foto: ny kraft ”Papparollen har fått mig att uppskatta de små sakerna i livet”, säger Tiger Woods. Dottern Sam Alexis föddes den 18 juni i år.

LONDON. Golfstjärnan

Tiger Woods och svenska hustrun Elin fann kärleken – och fick dottern Sam Alexis.

Papparollen hjälpte golfstjärnan att komma över sin döde far.

– Sam har förändrat mitt liv, säger Tiger Woods.

Tiger Woods brukar inte prata om sitt privatliv men öppnade sig på en presskonferens inför Target world challenge på Sherwood Country Club utanför Los Angeles.

Hans pappa Earl Woods förlorade kampen mot prostatacancern och dog i maj förra året.

Fick skuldkänslor

Tiger tog förlusten mycket hårt.

– När pappa hade gått bort kände jag förmodligen samma sak som alla andra barn, att jag inte tillbringade tillräckligt mycket tid med honom. Jag trodde att pappa skulle leva i en evighet, att han var odödlig. Vi vet alla att så inte är fallet, säger Tiger Woods i The Mail on Sunday.

Tiger Woods fick skuldkänslor efter pappans död, men drygt ett år senare blev han själv pappa. Det hjälpte honom att gå vidare i livet.

– Papparollen har fått mig att uppskatta de små sakerna i livet. Jag fångade inte dagarna med pappa. Det vill jag känna att jag har gjort med min dotter. Det är sorgligt, men jag önskar att jag insett hur bra livet var när pappa fanns här.

Hedrar pappan

Tiger och Elin Woods dotter heter Sam Alexis. Namnet Sam är ett sätt att hedra Earl Woods. Det var vad pappan brukade kalla Tiger Woods.

– Efter pappas död spelade jag bra, men livet i allmänhet kändes inte bra. Sedan Sam föddes har jag försökt fånga varje ögonblick och uppskatta allting. I det avseendet har mitt liv förändrats, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM