Joshua, 2, döende - i alzheimer

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Mamma Jodie: Det är hjärtslitande

LONDON. Joshua Cullit skiljer sig från andra alzheimerpatienter.

Han är bara 2 år.

Enligt läkarna kommer inte Joshua Cullit, 2, att uppleva sin femårsdag. ”Sjukdomen kan i alla fall inte ta ifrån oss de minnen vi skapar”, säger mamma Jodie, 21.
Foto: LAURA DUTFIELD
Enligt läkarna kommer inte Joshua Cullit, 2, att uppleva sin femårsdag. ”Sjukdomen kan i alla fall inte ta ifrån oss de minnen vi skapar”, säger mamma Jodie, 21.

Joshua lever på lånad tid. Hans mamma, 21-åriga Jodie O’Grady, är medveten om att hennes ögonsten en dag kommer att bli sängbunden och till slut ryckas ifrån henne.

Hon finns hela tiden vid hans sida hemma i Milton Keynes i England.

Hinner inte fylla fem år

–?Det är hjärtslitande att se min lilla pojke lära sig saker och växa, när jag hela tiden vet att sjukdomen kommer att ta det ifrån honom, säger Jodie O’Grady till The Sun.

Enligt tidningen finns det i världen bara en handfull småttingar som lider av åldersdemens, eller Niemann-Picks sjukdom typ C som det talas om när det gäller barn.

Läkarna har sagt till Jodie att Joshua troligtvis inte får uppleva sin femårsdag.

”Vi blev förbannade”

Hon har en kusin vars bebis, Maddie, gick bort i samma sjukdom.

Flickan blev bara tre månader. Joshua fick diagnosen vid fem månaders ålder.

–?Vi blev förbannade. Det kändes som om blixten slagit ner två gånger på samma ställe. Jag har sett vilken förödande påverkan ett förlorat barn har på en familj, säger Jodie O’Grady till The Sun.

Hon ser det som sin huvuduppgift att fylla Joshuas vardag med livskvalitet. Sjukdomen beskriver hon som en tickande bomb.

”Underbara minnen”

–?För tillfället har han ingen smärta, men det är svårt att veta att det en dag kommer att förändras. Det svåraste blir att se ”Josh” förlora förmågan att äta, för han älskar mat. Min tid med Joshua må vara begränsad, men en sak kan inte sjukdomen ta ifrån oss och det är alla underbara minnen vi skapar, säger Jodie O’Grady.

Fakta/Alzheimers sjukdom

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN