”Jag misshandlades i över tio års tid”

RELATIONER

Läsarna berättar om våldet i nära relationer

Kvar i tio år

”Jag var misshandlad psykiskt och fysiskt i över tio års tid. Ett långt och mycket smärtsamt förhållande tär på hela själen. När jag blev gravid i all turbulens kom styrkan inifrån det växande barnet… och jag orkade ta mig ur helvetet. ”

H

Hon slog mig

”I många år levde jag med en labil kvinna som ständigt misshandlade mig psykiskt men även handgripligen.?En natt vaknade jag av att hon stod vid vår säng och slog mig med ett rör, när jag flydde hotade hon att döda mig. Det var vändningen, en vecka senare lämnade jag hus och hem.”

P

Känner många

”Det skrämmande är hur många av mina tjejkompisar som faktiskt blivit misshandlade av sina pojkvänner. Börjar man prata om det så upptäcker man att det tyvärr är vanligare än man tror.”

Halvdansken

Jag bröt upp

”Trots att jag arbetat med misshandlade kvinnor, har akademisk social utbildning och en tvärtuff attityd hamnade jag rakt i denna mardröm. Jag trodde många gånger min sista stund var kommen. Det som fick mig att våga bryta upp var då jag på allvar trodde att mina barn skulle skadas.”

Kvinna

Vill du ha stöd?

Är du utsatt för våld eller hot om våld av din partner? Behöver du någon att tala med? Ring Kvinnofridslinjen på telefon 020-50 50 50. Du kan vara anonym och numret syns inte på din telefonräkning.