Relationer

Varannan bär på en stor hemlighet

RELATIONER

Nätenkät: Det är sunt med gåtfull partner

Otrohet, tidigare partners och sexuella fantasier. Drygt varannan i Aftonbladets nätenkät bär på en stor hemlighet för sin partner. Ann hann leva ihop med José i nästan två år innan hon insåg att 25-åringen hon träffat i själva verket var tonåring.

Tråkigt liv - på ytan Brad Pitt och Angelina Jolies karkatärer i ”Mr & Mrs Smith” lever tråkigt förortsliv. Men de har en mörk hemlighet – de är båda hemliga agenter.

Tråkigt liv - på ytan Brad Pitt och Angelina Jolies karkatärer i ”Mr & Mrs Smith” lever tråkigt förortsliv. Men de har en mörk hemlighet – de är båda hemliga agenter.

Jane och John Smith är ett vanligt, tråkigt medelklasspar vars förhållande går på tomgång.

De delar bara sitt tråkiga vardagsliv med parmiddagar, gräsklippning och gardininköp. Allt som de brinner för håller de tyst om.

Toleranta mot hemlisar

Han tror att hon är dataexpert, hon tror att han jobbar i byggbranschen. I själva verket är de konkurrerande agenter som ägnar dagarna åt skottlossning, spektakulär knivkastning och lönnmord.

Hemligheterna i sommarens storfilm ”Mr & Mrs Smith” med Angelina Jolie och Brad Pitt är långt ifrån vanliga relationsproblem. Men att undanhålla något viktigt för sin partner är vanligt även utanför filmens värld.

Över hälften av deltagarna i Aftonbladets nätenkät har någon stor hemlighet för partnern. De vanligaste hemligheterna är otrohet, ex-partners och sexfantasier.

José, 25 – var 17 år

Men toleransen mot hemligheter och gåtfulla partners är stor. Sju av tio tycker att det är okej om deras partner håller viktiga saker för sig själv ibland och över hälften tycker att det är sunt med hemligheter i ett förhållande – så länge det inte handlar om något som direkt drabbar den andra.

Vanligast tycks vara att man ljuger om något i början av relationen, och sedan har svårt att berätta sanningen. När Ann var 24 år flyttade hon till Spanien och träffade José, 25. Först två år senare insåg hon att han inte alls var ett år äldre än hon. Han var sju år yngre.

– Jag förstod hur det låg till när hans storebrorsa fyllde 21. Hur kunde storebrorsan vara 21 och lillebror 27? När jag sedan konfronterade min pojkvän erkände han direkt.

José hade ljugit om sin ålder för att Ann överhuvudtaget skulle bli intresserad av honom. Vilken 24-årig tjej vill vara ihop med en 17-årig kille? menade han. När relationen redan var ett faktum var det svårt att erkänna hur det låg till.

– Jag kände mig grundlurad, säger Ann. Han hade ju ljugit om det så länge. Men jag kom över det. Vi gifte oss och fick barn ändå. Efteråt kan man bara skratta åt det hela.

Checklista för dig med hemligheter

Terri Herrera Eriksson (relation@aftonbladet.se)

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer