Ingen mjölk ännu – men yppigare bröst

avPeder Nääs Sundemyr

Publicerad:
Uppdaterad:

Ragnar Bengtsson ger inte upp sin dröm om att bli en ammande pappa

26-årige Ragnar Bengtssons dröm, att kunna amma sina framtida barn, väckte starka reaktioner hos Aftonbladets läsare när han drog igång experimentet för en månad sedan.

I går återvände han till Aschberg i TV8 för att avslöja resultatet såhär långt.

– Tyvärr har det inte blivit någon mjölk – ännu, säger han.

Foto: CAROLINA BYRMO
Först ut? Ragnar Bengtsson stimulerar sina bröstvårtor med en pump för att få fram bröstmjölk.

Det var för lite drygt en månad sedan som det unika experimentet inleddes i programmet Aschberg i TV8.

Genom att börja använda en bröstpump dagligen skulle Ragnar Bengtsson, 26, se om han kunde producera mjölk – och bli Sveriges första ammande pappa.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Tilltaget väckte starka känslor hos Aftonbladets läsare – och beskrevs bland annat som ”äckligt” och ”sjukt”.

”Har fått yppigare bröst”

I går skulle det avslöjas om Ragnars pumpande gett resultat. Men det har inte blivit någon mjölk – ännu.

– Tyvärr inte. Jag tycker att jag fått yppigare bröst sedan jag började, men det kanske bara är inbillning, säger Ragnar Bengtsson till Aftonbladet.

Men än är det inte för sent. Experimentet är inte slut på långa vägar och Ragnar Bengtsson tänker inte ge upp sin dröm.

– Jag tar med pumpen på stan, överallt, och pumpar varannan till var tredje timme. Jag ska fortsätta så tiden ut. Det kan vara så att jag inte är tillräckligt fokuserad. Samtidigt tar jag ju det här på största allvar, säger han.

Ångrar inget

Ragnar Bengtsson har följt diskussionerna på nätet under den gångna månaden. Han har fått mycket arga reaktioner, men också en del stöd och uppmuntrande ord. Trots att många människor blivit provocerade och arga ångrar han inte att han ställde upp på experimentet.

– Det var absolut värt det eftersom det lett till många bra diskussioner. Om faderskap och könsroller, och över huvud taget om att man ska få göra som man vill. Några har skrivit saker som ”han borde få stryk”, men jag har absolut inte känt mig hotad på riktigt, säger Ragnar Bengtsson.

Vill inte bli känd som 'mjölkmannen'

Det enda han är orolig för är att den stora uppmärksamheten som mjölkexperimentet dragit till sig ska kunna sätta käppar i hjulet för honom i framtiden.

– Jag är rädd att jag alltid ska vara känd som ”mjölkmannen” när jag vill göra andra saker i framtiden. Jag tror att folk kommer att ha svårt att glömma det här, säger han.

Experimentet håller på fram till den 2 december i år.

Fram till dess ska Ragnar Bengtsson ihärdigt pumpa vidare för att drömmen om den ammande pappan ska bli verklighet.

Publicerad: