Gel är bättre än skum

RELATIONER

Söndagsöppets Rickard Olsson testar rakprodukter

Fåfäng men pragmatisk. Så beskriver sig Rickard Olsson. Han spenderar gärna pengar på bra produkter om de är sköna och gör direkt nytta, men förväntar sig inte att bli rynkfri av kräm.

Är du fåfäng?

Foto: rickard olsson Ålder: 35. Familj: Fru Lena, dotter Asta 2 månader, och hunden Muskot. Bor: Nacka utanför Stockholm. Yrke: Programledare för Söndagsöppet.

– Ja, det är jag. Jag passerar inte en spegel utan att titta i den. Men jag är inte tillräckligt fåfäng för att ha rutor på magen, skrattar Rickard Olsson, programledare för Söndagsöppet.

Hur ofta rakar du dig?

– Var tredje/fjärde dag. Jag gillar inte att vara helt nyrakad, känner mig så mesig när jag är babyslät.

Rakapparat eller hyvel?

– Hyveln är överlägsen. Den känns renare och fräschare. Dessutom är det lätt att skäggstrån fastnar i apparaten och det gör förbaskat ont.

– Och i sanningens namn känns det mer manligt att raka sig med hyvel, säger Rickard Olsson.

Föredrar du skum eller gel?

– Gel, utan tvekan. Gel tränger in i huden och gör den mjukare. Jag har även testat rakborste och tvål. Superskönt men tidskrävande.

After shave är ett måste för att krympa porerna efter rakning. Rickard erkänner att han har en fäbless för 70-talsdofter.

– Jag tror jag vill lukta som gubbarna gjorde när jag var barn. Jag gillar också de gamla klassikerna Farenheit och Tulipan Negro.

Vad är vad i skönhetsdjungeln? Här är ordlistan du saknat!

Så håller du hyn ung och fräsch

Hur fixar du till dig?

Rickard Sjöberg, 33, programledare När och Fjärran, TV4:

Claes Elfsberg, 54, nyhetsankare på Rapport:

Charles Murelius, 33, PR-konsult och Robinsondeltagare:

Linda Newnham