”Hur gör man onani roligare?”

RELATIONER

Läs senaste chatten med Linn Heed

Linn Heed säger: På plats.... :-)
Moderator säger: Hej och välkomna, här kommer dagens första fråga.


kajsa säger: Hej Linn! Jag är 16 år och har precis blivit av med oskulden med min kille. Grejen är: hur vet jag att han tyckte det var skönt?
Linn Heed säger: Det allra enklaste är att du vågar fråga honom. Ett bra sätt är att du utgår ifrån dig själv och bjuder på hur det blev för dig. Då kanske även han vågar berätta om hur han upplevde samlaget. Kram och lycka till!

michael säger: Om man vill ha sex till musik, vad tycker du man bör man välja?
Linn Heed säger: Något som man själv gillar. Ibland kan bara lugn bakgrundsmusik, typ lounge-musik vara det rätta, till en romantisk kväll kan typ love-hits vara det som blir rätt, vill man egga upp stämningen mer, så varför inte typ Enigma eller något liknande? Det är ju verkligen så individuellt vad man själv gillar för typ av musik. Det allra viktigaste är att man själv känner att musiken eggar och tillför något extra.


johan säger: När man har sex... Ska man behandla en tjejs bröst på ngt särskilt sätt? Suga smeka eller ngt annat? Och i så fall hur ska man göra det?
Linn Heed säger: För många tjejer är brösten en erogen zon, men det är inte fallet för alla. Därför tycker jag att du kan närma dig brösten på ett "ödmjukt" sätt och känna av ifall tjejen uppskattar smekningar eller inte. Du märker på hennes andhämtning och så vidare om hon gillar det du gör. OM hon tycker om beröring av brösten, så kan du varva mellan att smeka dom, slicka runt och på bröstvårtorna (dock inte bita för hårt). När man har samlag så kan t ex bakifrån ställningen, där tjejen också lutar sig mer bakåt mot killen, vara tacksam för att just smeka och hålla om brösten.


anonym säger: Hej, jag är bara 16 år och jag har varit tillsammans med en kille i 2 år. Han vill aldrig vara hemma hos mig eller göra något. Till exempel gå på bio eller ut och äta. Han vill endast göra något när det är något han tycker är intressant. Jag börjar bli rätt trött på det nu. Vet du vad man kan göra för att få han att förstå? Tacksam för svar.
Linn Heed säger: Försök att prata med honom att du upplever att förhållandet är endast på HANS VILLKOR. Det funkar inte i längden, vilket du har börjat märka av och tröttna på. Vill han vara tillsammans med dig så handlar det om att ge och få och att intressera sig för den andres tankar, känslor och behov. Om du gång på gång tar olika initiativ och han förhåller sig med totalt ointresse så behöver du ta ställning till om det är en relation som du får ut så mycket av. Men börja med att verkligen snacka med honom. Kram och lycka till!


gnobl säger: Hur får man onani roligare? Jag skulle behöva mer respons eller input någonstans ifrån men det är svårt när jag är i ett förhållande och flickvännen inte vill.
Linn Heed säger: Det är flera delar i din fråga. Dels låter det som att du och flickvännen inte är överens om hur ert sexliv skall se ut. Kanske vill du mer och hon mindre? För att hitta lösningar på detta, så behöver ni till en början prata med varandra om vilka behov och förväntningar samt förhoppningar ni har på varandra och relationen. Onanera kan man göra vare sig man har ett förhållande eller inte. Att ha sex med sig själv kan många gånger vara ett bra sätt att just komma underfund med hur man fungerar och vad man tycker är skönt och upphetsande. För att göra onanerandet mer spännande, så pröva att utveckla och fördjupa dina sexuella fantasier, ta hjälp av inre bilder, erotisk litteratur med mera. Använd gärna glidmedel för att göra det skönare och variera tekniken och pröva dig fram på ett nyfiket sätt.


monica säger: Om man vill överraska en kille som tänder på strumpbyxor; vad tycker du man bör göra?
Linn Heed säger: Först ta ställning till om man själv är intresserad av att egga honom med just strumpbyxor! Hur bekväm är du i det? Kommer du känna dig konstig och onaturlig eller bekväm och sexig? Att göra saker mot sin vilja eller att göra "våld på sig själv" blir aldrig bra, därför måste man själv fundera, känna efter och ta ställning. Därefter kan du självklart införskaffa ett par snygga strumpbyxor och överraska honom med. Det uppskattar han säkerligen.


Anna säger: Hej! Jag är 20 år och har många år kunnat göra sk. "kniporgasmer". Sätter benen i kors och kniper "inuti" tills jag får en liten orgasm. Jag har försökt söka på detta men inte hittat någon information direkt.. är det ovanligt att kunna göra kniporgasmer? Och hur funkar det? Jag har aldrig fått orgasm vid sex eller onani.

Linn Heed säger: Man kan ju säga att du har hittat ditt sätt att få orgasm på, som du säkert kan använda dig av även vid samlag. Att knipövningar, som stärker slidmuskelaturen är bra för orgasmförmågan vet vi sedan länge, och att de flesta kvinnor behöver någon form av stimulans av klitoris för att uppnå orgasm. Klitoris är ju som bekant bara en synlig liten knopp, men förgrenar sig inuti kroppen i en massa nervändar med mera. Genom att du kniper åt så stimulerar du klitoris och dess nervtrådar och kan på så vis uppnå orgasm. Jag skulle inte säga att det är direkt ovanligt, utan bara fantastiskt bra att du har hittat ett sätt som funkar för dig. Använd samma knipmuskler när du har sex. Du kan pröva att sticka in ett finger samtidigt som du kniper för att just vänja dig vid känslan av att ha någonting inuti slidan samtidigt som du kommer. Kram och lycka till!


Lillan säger: Hej! Min kille har så svårt att komma när vi ligger med varandra, ibland ger vi bara upp. Han säger att det inte är några problem när han runkar. Vad gör jag för fel?
Linn Heed säger: Jag är övertygad om att du inte gör något "fel" utan att det är hela situationen som blir stressande, kravfylld och jobbig för din kille och för dig. Han känner prestationskrav och får svårt att leverera. Det låser sig, för en orgasm är ju inte bara fysiskt och tekniskt utan lika mycket mentalt och psykologiskt. Spärrar och hinder som sätts upp och som blir svåra att övervinna. Eftersom det inte blir så när han har sex med sig själv, så tror jag att det är här problemet ligger. Försök bara att slappna av och ha kul tillsammans. Kommer han, kommer du så är det bonus, men det är inte något krav. Försök skratta och njut av det sköna som ni kan göra med varandra, utan krav på att det måste leda till orgasm och utlösning.


Stylo säger: Alla tjejer jag träfar verkar tröttna på mig. Ofta träffar jag ngn på krogen, och ligger med och så kanske vi ses ett par gånger efter det. Men det leder aldrig längre. Jag skulle vilja ha ett riktigt förhållande. Hur ska jag göra?
Linn Heed säger: Vill du ha något seriöst så gå in för det. Att ha sex första kvällen behöver naturligtvis inte innebära att man är oseriös, men jag tror att i längden vinner både du och tjejen på att verkligen försöka lära känna varandra. Att få upp intresset för varandras personlighet och så vidare. Dejta varandra. Gå på bio, gå ut och käka, träna, ta promenader, stick på utflykter etc. Genom att umgås så visar ni upp flera olika sidor och på så vis får man en större kontaktyta och det finns större chans att tjejen börjar gilla dig på riktigt. Så ta det coolt. Visa intresse på krogen, byt nummer men avvakta med att hoppa i säng direkt. Bjud ut henne några dagar senare och lär känna varandra lite mer. Det är ju först då som man vet om man verkligen är intresserad av att bygga vidare på ett förhållande. Kram och lycka till!


Moderator säger: Tiden är snart ute för idag, här kommer dagens sista fråga!
karlsson säger: Hej Linn, min flickvän skäms så mycket när vi hånglar och smeker varandra. Vad kan jag göra?
Linn Heed säger: Trygga henne genom att visa att du tycker att det är naturligt skönt och fint. Bekräfta henne genom att i ord och handling visa att hon är vacker sexig och underbar. Var öppen med att inte kräva och förvänta dig en massa saker utan att ni kravlöst och kärleksfullt bara får hänge er åt varandra. Kramar!


Moderator säger: Det var tyvärr sista frågan för idag. Stort tack till dig Linn, och tack till alla er som chattat!
Linn Heed säger: TACK för idag. Vi ses om ett par veckor. Nästa vecka är det ingen chatt! Kram på er!