"Jag hade 1,06 meter barn i magen"

RELATIONER

Läsarnas egna berättelser om stora bebisar

Hej

Jag fick en pojke som vägde 5,9 kilo och de trodde att jag var diabetiker för han var så stor,.....men det är jag inte.

Det var en jättekul förlossning. Jag skrek o skrattade o ville inte ha bedövning av något slag.

Min pojke låg i sin lilla plexiglaslåda på BB o när andra föräldrar såg honom trodde dom att han hade kommit tillbaka av ngn anledning o att han var född för ca en månad sen...

Nu är killen 16 år o ska ta examen i Frankrike där vi bor. Här tror de mej inte när jag säger att han vägde nära 6 kilo när han föddes för han är jättesmal nu....1.85 o väger knappt 58 kg! Han blir nog frikallad från lumpen för han är så pass underviktig..;-)

Hej! ”min” Roberth som föddes för snart 22 år sedan vägde 6.650 gr. Han såg ut som Tyson! Fast söt!!!

Mina tvillingar Joel och Viktor vägde 3.600 och 3.800.

Alltså tillsammans 7.400.

Jag hade 52cm + 54 cm = 1,06 m barn imagen. Jag kunde inte gå itrappor på vanligt vis utan fick backa upp för att magen hängde så långt nere.

Dom föddes förstås som alla kungligheter med keisarsnitt,

eftersom jag gick 1v över tiden.

Hej!

Ja, den Brasilianska bebisen blir nog svårslagen...men..

Felicia födde i oktober 1999 på Huddinge sjukhus. Hon vägde 6370 och var 58 lång. Tror att hon är den största som fötts på Huddinge?!

Min son vägde 5,250 kg och det var normal förlossning 1967. Jag var vid den tiden rätt så smal 170/57.

Läkarens ord vid förlossningen: Det där barnet kan inte har kommit ut ur denna kropp - trots att navelsträngen fortfarande var oklippt.

Han var större än sina kompisar ända till tonåren.

Vårt barn vägde 5.680 g när han föddes för snart åtta år sedan. Han var 62 cm lång, så han var ändå proportionerlig!

När barnmorskorna skulle bada honom fick de först tvätta nedre kroppen och därefter överkroppen eftersom handfatet inte räckte till.

"Mätstickan" på BB tog slut vid 58 cm, så min man kom med måttband på kvällen och hans gissning tidigare på dagen (62 cm) stämde! Kläderna på BB slutade halvvägs på magen på vår son och det var kläder hemifrån som gällde.

Ryktet spred sig snabbt och under tiden på BB kom nästan varje personalskift och hade hört om "jätte-babyn". Snacket gick även bland andra föräldrar och det tog ett tag innan jag förstod att det var mitt barn de talade om i fika-rummet! Vår son föddes med höft-luxation - antagligen som en följd av att det var trångt i magen - vilket gjorde att han fick ligga i skena de tre första månaderna, men han har inte haft några som helst problem efter det. De första åren var han längre och större än de flesta jämnåriga, men det har jämnat ut sig med tiden!

Mvh En stolt mamma!

Hej, min son vägde 5.665 gr när han föddes. Han föddes i september-04.

Huvudomfånget var 39, 5 cm och det var en vanlig vaginal förlossning....

Gissa om det kändes?

Vi fick stora tvillingar för snart 5 år sedan. Efter 38 fullgångna veckor vägde våra tjejer 3845 g och 3455 g, det är 7,3 kg barn i magen. Det var rätt smärtsamt för skinnet kan jag lova!

Hej!

Mitt andra barn, en pojke, som föddes 1990, vägde 5090 gram. Jag hade förstått under graviditetens gång att barnet var stort och begärde i 38:e veckan en viktskattning. Barnmorskan försäkrade mig om att barnet skulle väga runt 4200 gram vid förlossning.

Man kan ju undra varför en del får stora barn (har tre barn och deras födelsevikter har varit över "genomsnittet"). En del påstår att egen övervikt ger stora barn, men så är det inte i mitt fall eftersom jag aldrig varit överviktig.

När jag födde min tredje son på Karolinska sjukhuset i Stockholm vägde han 6,8 kg. Han kunde inte förlösas den vanliga vägen, utan fick plockas ut med sugklocka. På grund av detta har han fått lida med vattenskalle ända upp till sjätte klass. Idag är han 22 år gammal och studerar vid Universitetet i Stockholm. Jag är glad att det gick så bra med födseln trots hans otroliga födelsevikt.

Alla barnmorskor sa att vårt andra barn var en jätte. Första dottern vägde 4,6 och jag kände att denna vägde mer.

Läkarna litade bara på sitt ultraljud och sa att babyn vägde ungefär som storasyster. Trots att babyns mage var så stor att den inte rymdes i monitorn, utan de fick sätta sina mätpunkter på måfå. Detta var dagen innan

han föddes - vår "lilla" guldklump.

Olle föddes i juni 2002 och vägde 6090 gram. Bara moderkakan vägde 1,5 kilo. Olle var 58 centimeter lång och skrek med mycket luft i lungorna. Han föddes vaginalt och utan någon bedövning. Inget jag vill göra om, men allt

gick bra.

ARTIKELN HANDLAR OM