Turnégänget ger stödkonsert för Nanne

RELATIONER

Christer Sjögren: ”Vi vill stötta på alla sätt och vis”

Efter beskedet om Nanne Grönvalls bröstcancer ställer kollegorna upp med en stödkonsert.

Pengarna går oavkortat till cancerforskningen.

– Vi vill hjälpa till på något sätt, för Nannes skull och för alla andra drabbade, säger Christer Sjögren, till aftonbladet.se.

Foto: Nanne Sjöwalls kolleger planerar en stödkonsert till förmån för cancerforskningen. "Vi vill hjälpa till för Nannes skull och för alla andra drabbade, säger sångaren Christer Sjögren.

Beskedet om artisten Nanne Grönvalls sjukdom kom som en chock för familj, vänner – och för kollegorna i sommarens ”Heartbreak tour”-turné.

Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson, Björn Kjellman och Jimmy Jansson bestämde sig för att vända sorgen till något positivt.

– Det känns tungt just nu. Tankarna går till henne och hennes familj. Vi vill stötta på alla sätt och vis. Vi är i Borås och repar inför showen och tänkte att vi skulle kunna göra någonting här på plats, säger Christer Sjögren, till aftonbladet.se.

Rosa Bandet

Stödkonserten kommer att hållas torsdagen den 6 juli på Stora torget i Borås. Enligt TT Spektra kommer insamlare att gå runt på torget med bössor. Alla pengarna man får in ska gå till bröstcancerorganisationen Rosa Bandet.

– Det känns som att vi gör någonting när det känns så tungt. Vi vill hjälpa till på något sätt för Nannes skull, och för alla andra drabbade.

Beslutet var självklart för alla i turnégänget.

– Det här är ju en katastrof för oss alla. Kan man hjälpa till så vill man göra det, det är självklart, säger Charlotte Perrelli, till aftonbladet.se.

Under stödkonserten kommer man köra delar ur turnérepertoaren. Den riktiga premiären äger rum i Ystad den 13 juli.

Tidigare artiklar:

Johanna Melén