Damer vill bli raffiga som Cox

avTorbjörn Ek

RELATIONER

Sexiga underkläder lockar köpare

LONDON. 40-åringar är de nya 20-åringarna – men med pengar.

”Cougars” får försäljningen av sexiga underkläder att öka.

Foto: DISNEY PRODUCTION
Pumamodet Courteney Cox, 45, gör succé i tv-serien Cougar Town. Kvinnor i samma ålder som henne har fått försäljningen av sexiga underkläder att raka i höjden.

Courteney Cox, 45, gör succé i tv-serien Cougar Town. Rollfiguren Jules Kiki Cobb tar igen det hon missade genom att uppfostra sin son och ta hand om sin exmake genom att ragga upp yngre och yngre män.

Klädsäljarna jublar

Och trenden med så kallade ”cougars”, pumor på svenska, kvinnor i 40- och 50-årsåldern som njuter av singellivet och gärna raggar upp yngre män får underklädesföretagen att jubla, skriver Daily Mail.

Nu nöjer man sig inte längre med mammatrosor och bekväma bh:ar, nu är det spets, negligéer, nätstrumpor och strumpebandshållare som gäller.

Trotsar kristider

Och trenden har kommit plötsligt. Trots den ekonomiska krisen har försäljningen av sexiga underkläder ökat i Englands storstäder de senaste månaderna. Och det är 40 plus och 50 plus som står för ökningen.

– Kvinnor i 40-årsåldern behandlas som de nya 20-åringarna och underklädesdesigners jobbar för att möta deras efterfrågan, säger Annette Warburton, ansvarig för inköp av underkläder på klädkedjan Debenhams.