Relationer

Bra vibrationer, Apoteket

avRikard Ljungqvist

Sexleksaker intar hyllorna

”Vi hoppas att sexleksakerna kommer att sälja”, säger personalen på Apoteket Enhörningen i Stockholm.

Specialdesignade dildor, vibratorringar och geishakulor. Nu tar de plats bredvid tamponger och graviditetstest på Apoteket.

Linn Heed, sexexpert.

– Många vill inte köpa sexleksaker på ett ställe som uppfattas som snuskigt. Då är vi ett neutralt alternativ, säger Apotekets varumärkesdirektör Eva Fernvall.

Att ta in produkter som ger sexuell njutning är ett naturligt steg för att främja människors välbefinnande, menar hon. Tillfredsställda människor mår bättre och upplever mindre stress.

Samtidigt har varnande röster höjts om att sexleksaker ökar trycket på unga att vara sexuellt aktiva.

Produkterna är framtagna av RFSU och vänder sig främst till kvinnor. Stor energi har lagts på att få till en diskret, lyxig design – fjärran från vulgära penisattrapper och latex-grunkor. Det syns på de väl tilltagna prislapparna.

– Men leksakerna kommer att sticka ut rejält ändå, säger Aftonbladets sexolog Linn Heed. Vilket är utmärkt. Vi lever i en sexuellt tolerant tidsålder, och det här kan vara ett sätt att få in leksakerna i folkhemmet.

Läs vad Aftonbladets expert Linn Heed tyckte om leksakerna i Aftonbladet 21 maj eller prenumerera på Plus och kolla direkt på nätet!