Född: lilla Facebook

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:
Baby-Face En nyfödd liten flicka, dock inte just den på bilden, har fått namnet Facebook, som en hyllning till revolutionen.
Foto: colourbox
Baby-Face En nyfödd liten flicka, dock inte just den på bilden, har fått namnet Facebook, som en hyllning till revolutionen.

Välkommen till världen, Facebook!

En ung egyptisk man, tacksam för det sociala nätverkets roll i revolutionen, hyllade på det finaste sättet han kunde:

Genom att döpa sin dotter efter sajten.

Foto: Reuters
Ännu en hyllning till den lilla flickan. Eller till nätverket.

Nyheten kommer från den egyptiska dagstidningen Al-Ahram.

Under rubriken ”En ny dag” skriver man om den unge Jamal Ibrahim, en man i början på de 20, som i samband med revolutionen i landet blev pappa för första gången.

Blev en tös

För Jamal, som var tacksam över Hosni Mubaraks avgång – och som ansåg att det sociala nätverket Facebook hade en stor roll i att det hela, var det självklart:

Hans ögonsten skulle heta… just det, Facebook.

För säkerhets skull slängde han även in sitt eget namn, så den lilla tösen lystrar nu till det fullständiga namnet Facebook Jamal Ibrahim.

Nya kompisar?

Vad flickans mamma tycker om namnet förtäljer inte artikeln, men enligt Al-Ahram har familj, vänner och även främlingar kommit med gåvor till den lilla flickan i familjens hem i Ibrahimyaregionen, då de uppskattat hennes namn.

Hela 5,2 miljoner Egyptier finns på det sociala nätverket och hälften av dessa är mellan 18-24 år. I Sverige är siffran cirka fyra miljoner.

Då flera andra stora sajter på nätet också var delaktiga i att störta presidenten är det möjligt att lilla Facebook snart får leka med “YouTube,” “Twitter” och “Google”.

Publicerad: