Relationer

Stringtrosor – nej tack

Av: 

Sofia Hadjipetri

RELATIONER

Svenska kvinnor överger snören i rumpan

String är ute, den rejäla trosan inne – om den svenska kvinnan själv får välja.

Inte längre poppis String – nej tack.
Inte längre poppis String – nej tack.

Det lackar mot jul och nu har svenska damer sagt sitt. String i all ära, men av tomten vill kvinnorna i Sverige ha trosor som täcker rumpan.

Det framgår av en undersökning bland närmare 3 500 kvinnor som tidningen Må Bra genomfört. Bekvämlighet går före bara skinkor och bomull är materialet som gäller.

Tanga och bikinimodell är visserligen poppis bland de yngre tjejerna, medan många av de äldre kvinnorna uppger att de känner sig obekväma i den minimala tygbiten. En femtedel av deltagarna i studien har dessutom aldrig ens provat string.

Naket allra bäst

Trosmodellerna som fungerar tvärs genom åldersspannet är hipsters eller boxertrosor. 37 procent sade att någon av varianterna var favoriten. När svenska kvinnor tar på sig underkläder för sin partners skull experimenteras det med romantik och spetsar. Material som lack, läder och gummit tror de å andra sidan vare sig går hem i stugorna eller i sängen.

Sexigast av allt? Naket naturligtvis. 34 procent svarade att helt bart är vad partnern uppskattar mest.

Enligt undersökningen spenderar den svenska kvinnan i åldern 45 till 59 år upp till 1 500 kronor varje år på att känna sig underfin.

Publisert: