"Ska jag ställa in bröllopet?"

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-24

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Problem? Hör av dig till oss – så får du hjälp av andra läsare att lösa det!

Relationsdilemmat

Jag ska gifta mig om några veckor. Problemet är att jag är förälskad i min arbetskamrat. På en firmafest förra veckan så hånglade vi och nu har vi mejlat varandra varje dag. Han har fru och två barn, men har sagt att han tänker på mig hela tiden. Jag vill vara med honom. Ska jag ställa in bröllopet?

Mia

NEJ Så klart att du inte ska. Han är gift och har säkert inte en tanke på att lämna sin fru för dig.

Anna

JA Klart du inte ska gifta dig med någon som du inte är förälskad i.

Simon

NEJ Gör inte samma misstag som jag. Du kommer för alltid att vara femte hjulet. Förälskelse går över och då är det bra mycket roligare att ha en egen familj och egna barn.

Kajsa

JA Självklart ska du ställa in bröllopet. Det är inte schyst mot dig själv eller mot din fästman att ingå ett äktenskap när du vill vara med en annan man.

Emelie

JA Du ska ställa in bröllopet. Du verkar inte ha koll på dina egna känslor alls. Var alltid ärlig i dina känsloval, både mot dig själv och din partner. Först då har du en chans att bli lycklig i ett förhållande.

Anonym

JA Som det verkar nu, så fladdrar dina känslor hit och dit. Tänk dig in i din blivande makes situation. Hans blivande hustru vet inte hur hon känner?Hur kul är förutsättningarna i ett sådant äktenskap? Först när du känner att du absolut inte kan vara utan din partner, på några villkor, då kan du börja tänka på äktenskap. Lycka till!

Babsan

NEJ Förälskelser bredvid en förlovning är ofta tecken på kalla fötter. Arbetskamraten gör fel mot sin familj och mot dig, och är inget att ha. En riktig man hade varit öppen mot frun och begärt detsamma av dig. Han utnyttjar din ångest för att få spänning. Jag vet för jag har gjort det själv. Oavsett hur du gör, skit i arbetskamraten. Skjut upp bröllopet om du behöver betänketid, men herregud kvinna, den där killen förtjänar inte att du ger upp allt för att han är kåt.

Varma hälsningar, Erfarenhet.

JA Ställ in bröllopet för du vet ju inte vad du vill. Däremot tror jag inte du ska vara övertygad om att det är så lyckat att gå in och spräcka ett äktenskap med barn i. Du kan få stora problem i relationen till dessa barn framledes, då de ju redan har sin mamma.

"Tänk efter före"

JA Detta är ju inte rätt mot någon av er. Om du är tveksam redan innan du gift dig, och dessutom är intresserad av en annan man, hur menar du att saker och till skulle ordna sig då? Ni kan ju inte gärna gifta er bara för att det är planerat så. Den du nu planerar att gifta dig med uppskattar säkerligen inte det scenario som nu inträffat. Tycker du att det är rätt mot honom att gå vidare med bröllopsplanerna som om ingenting hänt? Uppenbarligen är det ju så att du i själva verket är ytterst tveksam till att gifta dig. Ta denna känsla på allvar, både för din och den blivande makes skull, och gör det som är rätt: blås av bröllopet. Värre saker har hänt! Lycka till!

Christina

NEJ Man ska inte blanda ihop kärlek och passion. Kärleken håller, men passionen flammar upp och slocknar lika fort. Gör inget dumt, tänk efter en gång till.

Anonym