Relationer

”Hur får jag henne att leva ut mer vid sex?”

RELATIONER

Läs senaste chatten med Linn Heed

Moderator säger: Välkomna, då börjar vi med frågorna!


qwerty säger: Hej, jag är en kille på 22 år och har två frågor som jag verkligen hoppas du kan svara på. 1) Vad är egentligen den bästa metoden/ställningen för att få tjejen till orgasm? 2)Vad är egentligen medelmåtten på en penis, längd och omkrets och hur stor betydelse har storleken för att tjejen ska tycka det är skönt? För man hör så många olika svar på den frågan om storleken. Tack så hemskt mycket för bloggen (: Den hjälper!
Linn Heed säger: Halloj och tack snälla du för dina omtänksamma rader. Fråga 1) Det allra vanligaste sättet för en tjej att uppnå orgasm, är via stimulans av klitoris. Så samlagsställningar där klitoris kan smekas och stimuleras samtidigt är att föredra. Missionären, det vill säga där tjejen ligger på rygg och mannen ovanpå är en ställning där båda två kan röra underliven mot varandra och tjejen kan gnida sin klitoris mot killen, eller smeka sig själv samtidigt. Bakifrån går också bra, då antingen hon eller han kan smeka klitoris med fingrarna. Pröva er fram, och det finns naturligtvis även individuella skillnader. Tjejer är olika och gillar olika saker. Fråga 2: I slakt tillstånd mäter den fullvuxne västerländske mannens penis vanligtvis 8,5 cm - 10,5 cm med en medellängd på 9,5 cm. Omkretsen är mellan 6-10 cm, med en medelomkrets på 8 cm. Man mäter penislängden på ovansidan med hård linjal från penisroten till toppen på ollonet. Omkretsen mäts med måttband runt roten. I en stor undersökning mätte man erektionen på drygt 2000 västerländska vuxna män och då hamnade 94% av männen inom intervallet 9-22 cm. Det vanligaste var 12-18 cm och medel 15 cm. Vanligaste omkretsintervallet låg mellan 8-12 cm och medelomkretsen var 10 cm. Allt är inte storlek, eftersom att ha skönt sex tillsammans innebär så mycket mer än bara penisstorlek. Slidan är dessutom mycket anpassningsbar och formar sig efter penis storlek. Viktigt för bra sex är kommunikation, förspel och att visa respekt och lyhördhet. Kram!


Rolf säger: Kan man smittas av könssjukdomar även oralt? Kanske t om om man bara kysser varandra och tjejen har haft fel snopp i fel mun?
Linn Heed säger: Den vanligaste och mest riskfyllda smittovägen för olika könssjukdomar är via oskyddade samlag, vaginala och anala, men även oskyddat oralsex är en smittoväg. Klamydia kan t ex smitta vid oralsex. Om man tar mannens sperma i munnen så ökar risken. Så till din fråga, visst finns det en risk, även om den inte är överhängande stor. Men för att vara säker så använd kondom även vid oralsex, då kan man lägga all oro åt sidan.


BIG säger: Hej! Jag undrar hur man ska stimulera tjejen så hon får fontänorgasm?
Linn Heed säger: Även om det i olika undersökningar sägs att ca 10% av kvinnorna är fontänorgasmiska, det vill säga kan uppnå s k våta orgasmer, så är min kliniska erfarenhet att många många kvinnor har förmågan. Det handlar dels om att vara mycket sexuellt upphetsad. Ett bra förspel och gärna en klitorisorgasm först, därefter handlar det om stimulans av g-punkts-området. Ganska kraftig stimulans samt att helt och hållet slappna av och verkligen ge efter. När tjejen håller emot så "blockerar" hon orgasmen och den uteblir. Så om dessa tre faktorer samverkar, så tror jag att många, många kvinnor kan uppnå sköna fontänorgasmer tillsammans med sin partner.


hej säger: Hej och tack sa mycket for en underbar spalt! Ar det farligt att ha sex nar man ar gravid? Om det inte ar vad ar den basta stallningen for att inte skada barnet? Kram.
Linn Heed säger: Hej och tack för att du upppskattar spalten :-) Det är inte farligt att ha sex under en NORMAL graviditet. Det innebär att har du inga komplikationer så är det helt ok. Självklart med mått och förstånd, det vill säga inte våldsamt och för hårdhänt sex, givetvis! Komplikationer, kan handla om att man har haft flera upprepade missfall före graviditeten, då man alltid bör rådgöra med barnmorska på MVC om vad som är lämpligt. Ju längre fram i graviditeten du kommer, desto tyngre och otympligare blir du, då kan det vara skönt att ligga på sidan och stötta upp magen med en kudde t ex. Skönt och vilsamt, så att du kan slappna av. Kram och lycka till!


Julia säger: Hej Linn. Jag har hört att ju äldre man blir desto lättare är det att spricka vid förlossning. Stämmer detta? Finns det något man kan göra för att spricka mindre?? Jag är 30 år..*orolig*
Linn Heed säger: Jag tycker inte att du skall vara orolig. Ta det bara lugnt. Det handlar om att inte jaga upp sig i onödan. Att smörja in underlivet under graviditeten med en skonsam oparfymerad olja är alltid bra. Det finns särskilda "vänta-barn-oljor" som både kan användas för att förebygga bristningar på den växande magen och som även kan användas i underlivet. Annars är babyolja helt ok. Om man spricker litet grann under förlossningen så handlar det om så många olika saker; hur fort utdrivningsskedet går, förlossningsställning, om man har fött barn tidigare eller inte, hur stort barnets huvud är, i vilken position barnet kommer i...osv. Ta det bara lugnt. Allting ordnar sig till det bästa. Kramar!


Emmy säger: Hejsan Linn! Hoppas jag inte kommer försent, jag har ett problem i längre perioder upplever jag sex som något nästan äckligt och det behövs en del för att komma över det, jag har en känsla på vad det kan bero men min fråga till dig: Vart kan jag vända mig till någon kunnig och verkligen prata! Snälla behöver råd! KRAM!
Linn Heed säger: Nu vet jag inte hur gammal du är, men är du under 23 år så kan du vända dig till din ungdomsmottagning. Där finns tillgång till både kurator och psykolog och psykoterapeuter. Bor du i Stockholm så finns det två riktigt bra terapimottagningar för unga vuxna; dels stadsmissionens ungdomsmottagning upp till 27 år och stadsmissionens terapimottagning för unga vuxna ca 18 - 26 år. Sök på nätet. Studenthälsan är ett annat tips om du studerar. Annars finns företagshälsovård, vårdcentraler och öppenpsykiatriska mottagningar. Självklart, privata marknaden med psykoterapeuter. Sök på nätet eller på gula sidorna. Kramar och lycka till!


Micke säger: Hej och tack för en bra spalt Linn! Jag är 25 år gammal och har börjat läsa om olika tekniker att förlänga penis. Har hittat massvis med sidor som beskriver hur man själv kan göra det med 1-timmes pass i en gång varannan dag ungefär. Man liksom "drar ut" penis. Det verkar intressant och jag skulle verkligen vilja pröva det, men det jag vill veta är vad du tycker om sådana metoder. Har aldrig läst om de i tidningar exempelvis. Funkar det?
Linn Heed säger: Jag är mycket tveksam till detta, eftersom det finns uppenbara risker med att du skadar viktiga vävnader i penis om du experimenterar på egen hand. Dessutom ger det ofta bara en kostmetisk påverkan och inte en faktisk vid erektion. Så... jag rekommenderar det inte. I första hand jobba med dina tankar och känslor om varför du inte kan försonas och acceptera den penis du har, och i andra hand söka professionell hjälp hos en specialistläkare för rådgivning och utredning.

Anonym säger: Jag och min tjej har aldrig oralsex, ingen av oss tänder speciellt mycket på det. Är detta vanligt? Vad missar vi??
Linn Heed säger: Jag tror att oralsex är ganska vanligt förekommande, både som förspel och som del av själva samlagsakten. Vissa människor uppskattar det, andra inte. Eftersom ingen av er går igång på det, så varför tvinga sig själv till något som man inte är så hooked på???? Finns ingen anledning. Ni missar ingenting, för förmodligen har ni hittat många andra sätt att njuta på. Kram!


Moderator säger: Tiden är snart ute för idag, här kommer dagens sista fråga!


Manfrd säger: Hej! Hur säger man på ett fint sätt till sin partner att "leva ut" lite mer vid sex. Min tjej är knäpptyst och ganska still under akten. Vill absolut inte ha onaturliga porrstön, men lite mer action vore kul. Men jag vill inte såra henne!
Linn Heed säger: Som sagt, att tvinga någon att stöna är varken upphetsande eller bekvämt eller särskilt respektfullt, så det handlar väl mer om att locka fram det lekfulla och nyfikna. Bjud på dig själv. Genom att själv ta initiativ och visa vägen till vad man själv önskar, så blir det lättare för partnern att haka på och kanske nyfiket våga prova på för egen del. Bekräfta henne, i hennes sexighet, skönhet, person, allt.... Bekräftelse verkar positivt på självkänslan och självförtroendet. Då vågar hon mer! Kramar!


Moderator säger: Det var sista frågan för idag! Tack till dig Linn, och tack till alla er som ställt frågor! Ses nästa onsdag samma tid.
Linn Heed säger: TACK för idag, ni underbara.... Vi ses nästa onsdag 15:30. Kramar till er alla!

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer