Joan Collins, 72: Sex blir bara bättre med åldern

RELATIONER

”Peter Holm var mitt största misstag”

Sex är bäst efter det att man har fyllt 40. I alla fall om man ska tro skådespelerskan Joan Collins, 72, som i Daily Mail berättar att hon efter fyra äktenskap äntligen hittat rätt i relationen med sin femte man. Genom tidigare misstag har hon lärt vad riktig kärlek är.

Joan Collins är nöjd med kärlekslivet

Man skulle kunna tro att sex är som bäst när man är ung. Men en nyligen genomförd brittisk undersökning visar att det inte är förrän efter 40 som vi njuter både mest och bäst av sex.

Tidningen Daily Mail frågade skådespelerskan Joan Collins vad hon önskade att hon visste om sex när hon var ung.

– Det finns en hel del jag önskar att jag visste när jag var ung. Mitt absolut största misstag var när jag gifte mig med svenske Peter Holm. Direkt efter bröllopet visste jag att äktenskapet var fel när han stängde in sig i vår gemensamma studio i timmar, säger Joan Collins.

Dela på tankar, drömmar och tid

Intimiteten mellan Joan Collins och Peter Holm var i det närmaste obefintlig eftersom han föredrog att tillbringa sin tid i studion istället för med sin fru.

– Jag tog mig till slut ur äktenskapet med Peter Holm. Efter det trodde jag aldrig mer att jag skulle kunna bli kär igen.

Joan föll dock för en ny man, teaterproducenten Percy Gibson som blev hennes femte make.

– En relation handlar inte bara om sex utan också om att man ska bry sig, ta hand om varandra och dela på allt – drömmar, tankar och tid. Men det ingår självklart en hälsosam dos av lust också, säger Joan Collins.

”Sex handlar inte om make-up”

Intimitet med en annan person fullt ut kan man först ha när man helt och hållet kan vara sig själv, menar Collins. Då kan man ge sig hän åt en annan person och njuta av sex på riktigt. Det är insikter som hon säger sig ha fått med åldern.

– Det handlar inte om make-up eller att ha utmanande kläder på sig. Utan det handlar om att hitta en man som blir kär i mig och inte i bilden av vampiga Joan Collins på scenen.

Om Joan Collins kunde åka tillbaka i tiden och ge några goda råd till sig själv när hon var 25 år skulle hon säga:

– Slösa inte bort tiden på att vara blyg. Låt ingen trycka ner dig så att du tappar självförtroendet och tänk på att du är vacker, begåvad och intelligent.

Mary Örnborg