”Det är så tungt”

RELATIONER

Stjärnan drabbad av bröstcancer - skriver om kampen i öppet brev

1 av 2

Operation och tung behandling.

Nu börjar Nanne Grönvalls svåra kamp mot bröstcancern.

- Det känns oerhört tungt och overkligt, säger den älskade schlagerstjärnan.

Pigg. Rolig. Och med tusen järn i elden.

Artistkollegorna har sett den vanliga energiska Nanne Grönvall under repetitionerna inför "The heart break tour", turnén som har premiär den 13 juli.

Ingen har vetat något om oron som schlagerstjärnan burit inom sig.

För knappt en månad sedan upptäckte Nanne Grönvall, 44, en knöl i sitt högra bröst.

-Hon har haft knölar tidigare som bara varit brosk. Jag är så glad att hon åkte till vårdcentralen på nytt och kollade den här knölen, säger maken Peter Grönvall.

"Opereras väldigt snart"

Nanne remitterades till ett sjukhus och det var i måndags som provsvaren kom. Hon har drabbats av bröstcancer. I ett uttalande meddelade stjärnan i går att hon ställer in alla sommarens framträdanden.

- Hon kommer att opereras väldigt snart. Det är bara en fråga om dagar. Och efter det går det inte att jobba. Det är bara vila, vara tillsammans och se till att få bort det här, säger Peter.

Under gårdagen vällde hundratals mejl in till redaktionen, och Peter berättar att familjen är rörd över omtanken från Aftonbladets läsare.

- Det betyder väldigt mycket att känna stöd och omtanke. Det värmer mig. Nanne har alltid förordat det mest av allt-att man ska bry sig om varandra. Det känns bra att stödet kommer tillbaks till henne själv när hon har gett så länge, säger han.

"Hon är en kämpardam"

Familjen Grönvall drar sig nu undan offentligheten och samlar kraft inför kampen mot cancern.

- Vi har bara vetat det här i ett par dagar. Men vi mår bra allihop. Nanne är ju en kämpardam och vi är inställda på att det ska gå jättebra, säger Peter Grönvall.

Vännen och managern Nancy Järnberg berättade i går att man i nuläget inte vet huruvida tumören är godartad eller elakartad.

Kommer hon att mista sitt bröst?

- Vi hoppas att hon slipper. Men först måste hon träffa läkarna. I dagsläget tror jag inte att Nanne bryr sig så mycket om det. Hon har tre barn och det viktigaste för henne just nu är att bli frisk igen, säger Nancy Järnberg.

Vill vara tillbaka i augusti

Nannes turnékamrater Christer Sjögren, Tommy Nilsson, Charlotte Perrelli, Björn Kjellman och Jimmy Jansson tog emot cancerbeskedet med bestörtning i går eftermiddag.

- Det känns helt fruktansvärt. Turnén känns världslig och helt oväsentlig i det här sammanhanget. Allt jag önskar nu är att Nanne ska ta sig igenom det här på ett bra sätt, säger Charlotte Perrelli.

Christer Sjögren:

- Just nu tänker vi bara på Nanne och hennes familj. Nanne, Peter och deras tre barn är det enda vi pratar om. Allt annat är helt ointressant.

Nanne Grönvall är sjukskriven till mitten av augusti.

- Hon har en tro och förhoppning att vara tillbaka på scen i slutet av augusti, säger Maria Molin-Ljunggren, vd på Nannes skivbolag.

7000 fall - varje år

Tidigare artiklar:

Dan Panas