Så tycker ni läsare

RELATIONER

Eftersnack i kväll: ”Bröstgalan”

Har du personliga erfarenheter av cancer? Hur tycker du att man ska samla in pengar till cancerforskning? Bör staten gå in med mer pengar?

I kvällens Eftersnack får du chansen att tycka till om ”Bröstgalan” i TV 3.

Här kan följa debatten och ge din åsikt. Sidan uppdateras i takt med att mejlen kommer in.

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen om ”Bröstgalan” på vår chatt!

Välj Öppen kanal och sedan Tv-rummet.

/Eftersnacksredaktionen

-----

Tack för en kväll som drog in 28 000 000 kr. Den här månaden är viktig för oss drabbade som fått bröstcancer och varje bidrag till forskning är helt underbar. Självklart så borde man skapa en sk. gala för prostata eller pungcancer men just nu i oktober så är det rosa bandet kampanjen. En kampanj som finns i flera länder. Jag drabbades för 4 år sen ,endast 40 år gammal och igår fick jag besked på mammografin att jag är frisk det här året också...lycklig för varje år jag får vara frisk. Tack Sverige för alla gåvor.

/Mvh Lena...också en drabbad

-----

Ja jag har erfarenhet av bröstcancer! En mamma som dog i bröscanser 48 år gammal,en lille syster lika så som dog 39 år gammal.

Jag själv opererad behandlad sedan två år är 50 år liksom en dotter opererad som är 25 år vi är allihopa liksom två pojkar testade och vet att vi har det genetiskt.Så som en så drabbad familj så är en sådan här insamling värd massor.Går inte att sätta ord på hur mycke det betyder.För under dom här åren så har vi sett mer och mer bättre resultat och framsteg.

Så som farmor och mormor så ser jag med hopp för dom mina som har det genetiskt och kan bara hoppas dom får uppleva livet!!!

Tack för den fina galan....

Mvh/Lotta

-----

Det är konstigt att program som har ett samhällsintresse inte kan gå på en kanal som alla kan se. Samma sak med efterlyst som är ett program som skulle kunna lösa ännu flera brott om alla kunde se det. Sen måste jag säga att det var lockande att ge 10 000 eftersom det samtalet bara kostade 80 öre,,, hallå!!!! vad var det??? Hade förstått det om det kostade 80 öre när man ringde in 100 kr, bryr man sig verkligen annars?

/Tony & Joy

-----

Varför ge bidrag egentligen och vart går pengarna?

Jag har gett bidrag som förhoppningsvis de flesta i Sverige för att stödja kampen mot bröstcancer. MEN jag funderar VARFÖR vi ger alla pengar vi ger. OM det kommer ett läkemedel som kan bota bröstcancer så kommer läkemedelsjättarna att tjäna miljarder på detta, och vem har gett dom pengar till att forska, det Svenska folket så klart.

Jag känner att man blir blåst, företagen får pengar för att forska fram läkemedel och sedan tar de garanterat hutlöst betalt närde väl hittar en medicin som fungerar.

/Mika

-----

Tack för att vi inte kunde se den!!!

Alltså, det är ingen som förstår problemet. Analoga sändningarna har stoppats här i Gävle. Så inte faaaan kunde man se på någon bröstcancer gala. varför inte det? Jo för att jag har inte pengar att köpa dessa kanaler. Lägger ner tv-tittandet nu.

/Daniel

-----

Jag tycker att pengar som samlas in på detta sätt skall märkas på nåt sätt så att cancersjuka kan välja om de vill ta emot dem eller ej?...Typ:

"Dessa pengar kommer från kommersiell massmedias dekadenta hantlangare!"

Hoppas jag slipper att ta emot pengar som samlats in på detta sätt om jag blir cancersjuk...

/Pelle

-----

Uruselt!

Själv drabbades jag år 1983, 39 år gammal, av bröstcancer! Efter 18,5 år fick jag, mot alla odds återfall!

Jag och min familj har levt med detta i över 22 år.

Jag skulle önska, och flera med mig, att ett så stort evenemang som Bröstcancergalan skulle ge mycket mera pengar till forskningen om programmet sänts i en kanal som "alla" kunde ta del av.

Förhoppningsvis har TV 3 bidragit med forskningspengar till cancerforskningen som vida överstiger det som ev skulle ha inkommit från tittarna om programmet skulle ha sänts i en mera publik kanal.

Initiativet att samla in pengar till bröstcancerforskningen är självfallet utomordentligt bra men just ordet "gala" hör inte riktigt hör hemma i detta sammanhang.

/Ilg med lång erfarenhet av cancerbehandling, men som inte kunde ta del av programmet.

-----

Är det ändå inte runt 66 % som har TV3 i hushållet idag? Den övriga tredjedelen kan väl hälsa på någon som har kanalen om det är så viktigt.

/Umebo

-----

ÅTERIGEN även detta år 2005 gick det inte att se denna gala då utsändningen endast går via TV3. Detta är ett hån mot många kvinnor i dagens samhälle som inte har möjlighet till denna kanal.

Det är tragiskt att så sker...

// Monora

-----

Skulle gärna har sett Bröstgalan!

Varför visas den inte på en tv kanal som alla har?

Har själv haft bröstcancer och ett verbaskat svårt tid med en 16 och 11 åring hemma. Jag var så rädd att maken och dom skulle bli ensamma. Går fortfarande på koll varje år ,och det känns bra men rädslan består.

/En orolig i Borlänge

-----

Jag har tur som har TV3.

Åkte hem från jobbet tidigare idag bara för att kunna se en så viktig insamlingsgala på TV istället för en massa såpor som dominerar i rutan nu för tiden.

Det enda jag inte kan förstå är varför en reklam kanal sänder programet och inte SVT som alla kan se. Vad gör SVT för våra licens pengar och varför satsar man inte mer på sånt här?

Känner mig glad nu att jag fick se insamlingen och även fick skänka pengar som går till något vettigt. Det känns bra då min kompis förlorade sin mamma i våras tyvärr för tidigt i åldern. Därav är detta viktigt för mig.

Tack också för ett väl och proffsigt och enkelt program.

// Tobbe

-----

TV3 har ju fördärvat en hel generation av barn och ungdomar, hur kan man acceptera att de försöker göra sig seriösa på detta sätt? Public Service skall sköta seriös samhällsinformation och TV3 skall fortsätta producera sin skit! Eller i bästa fall lägga ner hela verksamheten! En liten samling dekadenta journalister kan fördärva ett helt folk!

Låt Public Service TV sköta den seriösa samhällsinformationen!

/Christer

-----

har inte sett på den

har inte tv 3

har kanaldigital

/erkki

-----

Fantastiskt bra gala till ett fantastiskt bra ändamål. Bäst var ICA-luringen och programledarduon Reneé Nyberg och Hasse Aro, superbra.

//Joel

-----

Hej,,

Jag skulle gärna ha velat titta på galan ikväll. Men just ikväll så blåser det ute, så då kan jag ej titta på TV3, eller VIASAT överhuvud taget.

DigitalTV är toppen.

/Donald.

-----

Hej. Ett så viktigt program borde alla kunna se, hur kan man då sända det i trean?

/Karin

-----

Tycker det e bra med stödgalor för cancer.

Men om jag inte minns fel har det redan hållits en för bröstcancer?

Lite diskrimenerande tycker jag...varför inte prostata cancer gala tex. som ju är lika vanlig bland män som bröstcancer är hos kvinnor.

/Manikse

-----

1.Bor utomlands men har svensk tv tack vare satellit, kan dock inte ringa med mitt svenska mobilnr och sponsra galan då det är "icke-mobil-vänliga-telefonnr" - grrrrr!!!! Gör om gör rätt, man måste kunna ringa in med mobiltelefon år 2005!

2. Tyvärr lite oproffsig tillställning, programledarna känns inte riktigt bra...

3. Sänd inte på kanal 3 som inte alla har!

4. Känns hetsigt med "utlotteriet" av bilarna - ha hellre en timmes längre sänding och låt folk hinna ringa in.

/Camilla

-----

Vad jag tycker om bröstgalan

Det är helt okej, jag har ringt några gånger. Men det är mycket irriterande med alla dessa reklamavbrott. Sänd denna typ av galor i en kanal som inte är beroende av reklampengar.

/Allu.

-----

Människor som jobbat med eller finansierat reklam-TV borde kastas i fängelse! Det är fruktansvärt att de försöker "tvätta sig rena" på detta sätt! Ge oss seriösa människor som arbetar med dessa angelägna insamlingar i framtiden...

/Pelle

-----

När får vi en gala för att hjälpa prostataforskning?

Men det ingår väl inte i "genusperspektivet"

/Mk

-----

Jag tycker att personer med "dekadent TV bakgrund" inte skall hålla på med seriösa kampanjer av detta slag. Då bojkottar i vart fall jag hela tillställningen! Det är synd om de cancersjuka som representeras av människor utan trovärdighet!

/Pelle

-----

Jag tycker inte om att det går i TV3 har själv bara 1.an, 2:an och 4:an.Skulle gärna vilja sett det.

MVH Anita ( en av de drabbade)

-----

Prostatacancer är vår vanligaste cancerform. Varför inte lyfta det AB ? Dags för nytt arm- eller kragband.

F.ö. bra för den snedvridna jämställdhetsdebatten.

/F

-----

Hej!

Jag tycker faktiskt att man skulle sända en sån här stor gala i en av dom kanalerna som varje tv-tittare har. Det är inte alla som har tv3.

/Lisbeth

-----

Se till att alla idiotiska landstingsråd släpper till pengar så att folk slipper att gå och vämta med cancer i kroppen !

/Torgny

-----

Lär dom där dumma noll åttorna att i mellersta sverige ligger inte uddevalla!

/Boe

-----

Insamlingar är fullständigt onödigt. Läkemedelsbolagen tjänar så mycket pengar så dom borde kunna sätta av pengar för detta ändamål. Min erfarenhet av ämnet är att min förra tjej(sambo) dog av just bröstcancer som spred sig till andra organ och ledde till döden.

Tyvärr kommer jag inte att se galan alla har ju inte TV3:

"Delagaré"

-----

hej först o främst så önskar jag att de någonsin kommer att finna ett universal botemedel ....

men rosa bandet är alldeles utmärkt ...fast jag skulle nog vilja förbättra det lite genom att sätta ett litet annat band längst ner på bandet med en annan färg som visar att det är köpt typ i år o byta det lilla bandet varje år......en som blev änkling med två barn 1998....

/Robban...

-----

Galen gala!

Hej!

Jag tänker inte titta på galan och inte skänka några pengar specifikt till forskning om bröstcancer! Kanske den dag det börjar säljas gula band (bara förslag...) och görs en gala till stöd för forskning kring den VANLIGASTE cacerformen. då kan jag tänka mig att skänka till båda forskningarna! Vilken är då den vanligaste cancerformen? Jo, PROSTATACANCER.... men det är klart, det SYNS ju inte, man bara dör av det!!

/Mollbergs blandning