Jackie, 19, världens yngsta könsbytare

Bara fyra år visste Jack att han var hon: Nu börjar livet

Opererades som 16-åring Fem år gammal fick Jackie Green diagnosen könsidentitetsstörning, när hon var åtta slutade hon bära pojkkläder och 16 år gammal genomgick Jackie ett könsbyte.
Opererades som 16-åring Fem år gammal fick Jackie Green diagnosen könsidentitetsstörning, när hon var åtta slutade hon bära pojkkläder och 16 år gammal genomgick Jackie ett könsbyte.

Jackie Green, 19, är inte bara aspirerande modell och ”Fröken Stor­britannien”-deltagare – hon är även den yngsta i världen att byta kön.

För tre år sedan hette hon Jack.

– Jag är en flicka och det har jag alltid varit, säger hon.

Bara fyra år gammal visste Jack att hon egentligen var en Jackie.

– Gud har gjort ett misstag, jag ska vara en flicka, sa hon då till sin mamma skriver Daily Mail.

Fem år gammal fick hon diagnosen köns­identitetsstörning, men resan till att bli den självsäkra kvinna hon är i dag har varit tuff. Sju gånger har hon försökt ta sitt liv och familjens knivar och mediciner var länge inlåsta eftersom Jackie hotade att skada sig själv.

Instängd i fel kropp

Åtta år gammal bestämde sig Jackie för att sluta ha på sig pojkkläder när hon gick till skolan och skickade ut ett mejl till alla skolkamrater för att berätta att hon var en flicka instängd i en pojkes kropp.

Tack vare sina föräldrars stöd kunde Jackie sedan starta resan mot köns­bytet när hon var 13.

Fram till att hon var 16 tog hon mediciner som hämmade hennes manliga könshormon, för att på så sätt stoppa ”Jacks” utveckling. Och på sin 16-årsdag blev Jack Jackie och den yngsta att någonsin genomföra ett könsbyte.

– Det går inte att beskriva känslan när jag vaknade efter operationen, det var som att ”wow, mitt liv börjar på riktigt nu”, säger Jackie enligt Daily Mail.

”En bra förebild”

Eftersom ingen under 18 får genomgå operationen reste Jackie och hennes familj till Thailand där en läkare avslutade processen.

Nu har Jackie planer på att bli modell och har redan tagit sig till semifinal i skönhetstävlingen ”Fröken Storbritannien”.

Hon har en pojkvän som hon säger ”tycker att hon på alla sätt är en flicka”.

– Jag tror att jag är en bra förebild för transsexuella. Efter år av smärta vill jag att alla ska förstå att vi inte är några missfoster, knäppgökar eller några av de andra otäcka sakerna folk kallar oss. I mina ögon är jag bara en normal flicka med en ganska intressant historia, säger Jackie enligt Daily Mail.

Publisert: