Det slog gnistor på p-platsen

RELATIONER

Jenny parkerade bilen – och vann Patrics hjärta

1 av 2 | Foto: Patric och Jenny bev kära på parkeringen.

Nätdejting, krogrundor och singelresor — många anstränger sig ordentligt för att hitta kärleken.

Men för Jenny Jonasson räckte det med att parkera bilen varje dag.

”Åh herregud, det där är det snyggaste jag har sett!” Det var Patric Bergenholtz, 31, första tanke när han kollade ut genom fönstret en dag i augusti förra året. Patric jobbade på Gislaveds lokala gratistidning och hade just sett en riktig kanonpingla parkera sin bil på parkeringsplats nummer 26 – precis utanför hans kontorsfönster.

– Sedan fick jag se henne ungefär två gånger om dagen, när hon körde iväg på morgonen och när hon kom hem på kvällen, berättar Patric som var mycket nöjd med utsikten.

Men så började kollegorna att hetsa honom. Om han inte tog kontakt med den där bruden som han hela tiden tjatade om, så skulle nog de se till att göra det?

– Så jag strök under mejladressen på mitt visitkort och satte det på hennes bilruta, säger Patric.

Ett inte helt lyckat drag. Tjejen, Jenny Jonasson, 30, som bodde i huset mitt emot, slängde bort visitkortet i tron att det var någon slags reklam.

Och här kunde egentligen berättelsen ha slutat – om det inte vore för små, små gnistor på parkeringen en dag i september.

”Våra blickar möttes”

– Jag och min chef höll på att lasta in en skyltdocka i en bil när Jenny kom förbi. Chefen sade något skämtsamt om skyltdockan och hon svarade. Sedan möttes våra blickar, berättar Patric.

Jenny fortsätter:

– När jag sedan kom fram till min port och vände mig om så såg jag att han fortfarande kollade efter mig.

Värt ett försök till, fastslog Patric. Den här gången var han mer vågad och satte in en annons i tidningens spalt ”bananskal och hjärtan”. Den kryptiska signaturen ”nummer 24” syftade på hans egen parkeringsplats.

Blev jättenyfiken

Samma dag som annonsen publicerades var Jenny sjuk och hemma från jobbet. När hon läste tidningen fattade hon direkt att det var henne det handlade om.

– Jag blev jättenyfiken och gick ut på parkeringen osminkad och iklädd mjukisbrallor för att kolla vems bil som stod på plats 24, berättar Jenny.

Patric såg henne från fönstret, men gjorde ingen ansats till att gå ut och prata. Vilket ju egentligen hade varit enklaste utvägen redan från allra första början.

– Eh, jo, men jag vågade inte, erkänner han.

Tur att Jenny hade mer jävlar anamma i sig. Hon skrev ner bilens registreringsnummer, tog via Vägverket reda på bilägarens namn och mobilnummer och slängde iväg ett sms.

Patric svarade med att föreslå en promenad – som blev en helkväll som blev ytterligare en dejt och som slutligen blev ett samboförhållande.

– Patric är snygg och charmig med glimten i ögat. Jag kan inte tänka mig att leva utan honom, säger Jenny.

Patric är lika lycklig.

– När jag satte in annonsen trodde jag aldrig att det skulle sluta så här. Jag förväntade mig inget mer än en pinsam nick på parkeringen.

Ska flytta till Jönköping

Det här gillar Jenny och Patric att göra ihop

Angelica Hjortholt