”Mitt tvättberg är enormt”

Av: Hanna Radtke Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Även mediamamman Carina Nunstedt har det rörigt hemma

1 av 4
Mammatips. ”Jämför dig inte med andra och lär dig prioritera och pausa”. Det är Carina Nunstedts bästa tips till småbarnsmammor. Själv är hon mamma till Wilmer och Oscar.

Succékarriär, glamourmamma och nu författare.

Carina Nunstedt har hittat nyckeln till livspusslet, eller?

- Jag har ett tvättberg som Mount Everest! säger hon.

”I min egen lilla vrå trivs jag allra bäst ändå” står det på bonaden på familjen Nunstedts rosa köksvägg. Bredvid den hänger en teckning på

Ola Salo (signerad Ark-fantasten Wilmer, 5) och ett diplom från tidningen Resumé, som nyligen utsåg Carina Nunstedt till medievärldens

94:e mäktigaste person.

- Min son Wilmer sa: Vad bra, mamma, du fick 94 poäng! skrattar Carina.

Vi sitter vid köksbordet i lägenheten på 187 kvadrat på Kungsholmen i Stockholm. Ljuset strilar in genom stora fönster och från vardagsrummet skymtar en härlig utsikt över Norr Mälarstrand.

Vill peppa mammor

Carina har gått från klarhet till klarhet i medievärlden. Efter att ha startat och chefat på tidningarna Mama och Family Living är hon nu också aktuell med boken ”12 steg till ett skönare mammaliv” (Prisma).

- Det är en livspusselbok! För att peppa andra pressade småbarnsmammor. Det är så lätt att tro att alla andra får ihop vardagen, med bullbak, karriär och samtidigt se snygg ut och hinna vara gift. Men så är det inte! Inte om man skrapar på ytan. Och det är okej.

- Nej, jag får INTE ihop det! Vi har precis kommit över första och andra fasen av tvåbarnschocken och tar en dag i taget. Jag har tur för Anders är en fantastisk pappa och vi delar på allt. Han diskar och jag tvättar.

- Just det, tvättberget Mount Everest, som finns i rummet intill. Det finns ju kvar imorgon också, så jag väntar med att vika ett tag till (skratt).

- Det viktigaste är att inte jämföra sig med andra. Som att tänka: är det jag som hämtar sist från dagis nu igen? Då får man bara dåligt samvete. Man måste lära sig att prioritera och att pausa då och då. Ingen tjänar på en slutkörd och dödstrött mamma.

- Jag är ”hotellknarkare” och gillar att kombinera vardag och lyx. Jag älskar att kolla runt på hotell- och ressajter och drömma om vart vi skulle kunna åka. En liten egoventil! Så tränar jag

yoga och shoppar gärna roliga, billiga prylar till lägenheten.

- Nej, egentligen inte. Och vi är inte klara ännu, eftersom vi är relativt nyinflyttade. Men jag skulle inte köpa ett helt koncept, utan har en vision om att jag

gärna blandar gammalt och nytt. Jag gillar ”less is more”, men jag är inte så bra på det än (skratt).

- Ja, rosa passar väldigt bra i köket! Både mysigt och roligt.

- Den öppna spisen är helt klart en favorit. Och fönstren i vardagsrummet, för att de släpper in så mycket ljus. Så gillar jag tapeterna i musikrummet, från Cole & Son, de bryter av det vita.

När sönerna Wilmer och Oscar kommer hem visar de sitt rum, med biltavlor och massor av gosedjur. De har med sig en present till mamma. En tavla som Wilmer har målat på dagis.

- Superfin! säger Carina och sätter genast upp den på väggen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN