”Jag är så lycklig”

RELATIONER

Matt Damon trivs i rollen som pappa

Foto: Familjekär. Det är inte bara karriären som går bra för Matt Damon. Privat är han nygift med sin Luciana och nybliven pappa till Isabella, 1 år.

Skådisen Matt Damon är en upptagen man. På mindre än två år har han hunnit gifta sig, bli pappa och spela in succéfilmen ”The Bourne ultimatum”.

— Jag har aldrig varit lyckligare, säger han.

Foto: Tokkär. Matt och Luciana har varit ett par i fyra år. I juni 2006 föddes deras första gemensamma barn och i december gifte de sig.

Matt Damon skulle kunna skratta hela vägen till banken om han ville. Få skådespelare drar nämligen in så mycket pengar som han.

Men det är varken pengar eller stjärnglans som driver honom.

Tvärtom.

Matt har alltid föredragit kvalitet framför kvantitet, hellre respekterade filmskapare än blockbusters.

Men för några år sedan fick han en bitter erfarenhet. Två av hans filmer floppade – och telefonen slutade ringa.

– Jag insåg att det är svårare att hänga kvar i branschen än att slå igenom. Det spelar liksom ingen roll om man är en ”good guy”. Konkurrensen är stentuff.

Gör bara filmer han tror på

Foto: Inte utan familjen. Matt Damon tar numera med sig familjen till filminspelningarna.

Trots det vägrade Damon envist att byta strategi. Han vill bara göra filmer han själv tror på.

Bourne-filmerna kom som en skänk från ovan. Rollen som den hemlige agenten Jason Bourne var helt i linje med vad Matt ville göra.

Och filmindustrin är också nöjd. Bourne-trilogin är en succé från början till slut.

Men Matt är mycket lyckligare över något helt annat: han är tokkär, i argentinska modellen Luciana Bozan.

Luciana arbetade som bartender i Miami för fyra år sedan när Matt fick upp ögonen för henne. Det sa krasch-bom-pang direkt.

I juni förra året föddes parets första gemensamma barn, Isabella, och i december gifte de sig genom en romantisk ceremoni i New York. Samtidigt tog Matt på sig rollen som styvpappa för Lucianas dotter Alexa.

– Ärligt talat så trodde jag aldrig att jag skulle få egna barn. Jag kände inte att jag hade tid och när mina kompisar höll på med sina bebisar tänkte jag bara ”äh, give me a break”.

Älskar familjen

Nu är Matt så förtrollad av sin lilla dotter att han funderar på att göra barnfilm.

– I framtiden vill jag absolut göra det. Om det dyker upp ett bra manus så visst, självklart.

Under inspelningen av ”The Bourne ultimatum” reste Matt över hela världen och tvingades vara borta från familjen i perioder.

– Det var fruktansvärt jobbigt. Jag saknade dem hela tiden?.

Tog med familjen

Till slut blev längtan så stark att han och Luciana bestämde att familjen skulle vara med under inspelningarna.

– Isabella var bara elva månader då. Visst var det en stor uppoffring av dem att hänga med, men tack och lov gick det bra. Efter filminspelningen hade min dotter elva stämplar i passet. Det är fler än jag hade som 30-åring (skratt).

Foto: POPPIS. Framgång har följt framgång i Matt Damons karriär och han är omåttligt populär. Här skriver han autografer på premiären av "Ocean's thirteen" i juni i år.

Att vara känd skådespelare och samtidigt försöka leva ett normalt familjeliv tär på krafterna. Men Matt tycker ändå att han är lyckligt lottad i jämförelse med många andra.

– Jag och min familj blir inte jagade av media. Vi har haft tur. Det är värre för mina skådespelarvänner.

Matt menar kompisen Brad Pitt och hans Angelina.

– Jag vet inga som behöver stå ut med så mycket som Brad och Angelina. Att Brad, som är en helt vanlig kille, klarar av att jämt vara i fokus säger rätt mycket om hur han är som person.

Kate Sole

ARTIKELN HANDLAR OM