”Vi har läst 1 100 grattis för Charlie”

1 av 4 | Foto: privat
AIK-sparkdräkt – gåva från släktingar till Charlie.
RELATIONER

... Alex Schulman, 33, som fick över 1 100 gratulationer till sin nyfödda dotter Charlie på sin pappablogg.

– Det måste vara svenskt rekord. Och det är väldigt speciellt att så många främmande människor blir berörda. Jag och Amanda har faktiskt legat och läst varenda gratulation för Charlie. Även om hon var måttligt intresserad.

Hur var det att bli pappa?

– Det var fantastiskt. Även om jag var helt färdig efteråt. Jag somnade en timme efter förlossningen så Amanda fick stoppa om mig. Och det var jävligt pinsamt. Men barnmorskorna sa det att det är en massa hormoner som gör att hon kan hålla sig vaken i dagar.

Varför tror du att så många vill läsa om hur det är att vara Charlies pappa?

– Jag tror det är universellt. Alla har ett förhållande till föräldraskap. Antingen är man det eller så funderar man på att bli det. Och sedan är det säkert många som vill se hur jag tacklar det. Jag har kanske inte varit sinnebilden av den perfekta pappan. Men än så länge går det bra och jag har gjort fyra prickfria blöjbyten.

Hur tror du Charlie kommer att beskriva dig om hon skriver en bok om sin pappa?

– Jag tror hon kommer minnas mig som farsan man gick till när mamma sa nej. Som en farsa som stoppade ner en femhundralapp i hennes ficka när mamma inte såg.

Häromdagen skrev du att bloggarna saknar genomslagskraft. Gäller det även din egen?

– Jag tror att det där blev missförstått. Det jag menade var att en blogg i Sverige inte kan förändra samhällsklimatet som den kan i till exempel Iran. I Sverige handlar de flesta om vardagligheter. Exakt sådan är min också. Den har ingen makt utan kan i bästa fall vara underhållande och tänkvärd.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Amanda snart bli gravid igen och föder en son som vi ska döpa till Charlie.

ARTIKELN HANDLAR OM