”Om du har svårt att få orgasm – testa den här!”

RELATIONER

Här är årets bästa leksaker – för henne

Foto: JUPITER IMAGES
VISST GÅR DET! Söndags sexexpert Malena Ivarsson rekommenderar starkt att använda sig av en sexleksak: ”Att leka med en dildo är ett bra sätt att lära känna sig själv och sin kropp på”.

Bzzzzzz?… liten, snabb och ettrig eller stor och snygg. Vilken funkar bäst för dig?

Söndag lät tre kvinnor testa och betygsätta årets nya, heta sexleksaker.

Malena Ivarsson är Aftonbladet Söndags sexolog med 30 års erfarenhet av relationsfrågor.

Malena Ivarsson, sexexpert:

”Lek, ha kul och tyck om dig själv!”

Vibrator eller stav, vattentät eller batteridriven. Hur ska man tänka inför ett köp?

– Satsa högt och köp dyrt, säger Aftonbladets sexolog Malena Ivarsson.

Att experimentera med sexleksaker ger både hälsan och sexlivet en positiv skjuts, därför är det dumt att snåla, menar Malena.

– Att leka med en dildo är ett bra sätt att lära känna sig själv och sin kropp på. Men köper man fel sak kan upplevelsen snarare bli en besvikelse.

Hur sållar man agnarna från vetet?

– En billig produkt är oftast gjord i sämre material och kanske går sönder lättare. Satsa på att köpa en dyrare dildo i silikon, gärna en uppladdningsbar med stegvibrator. Se det som en investering!

Varför behöver vi sexleksaker?

– Många kvinnor har svårt att slappna av tillsammans med en man. Om hon lär känna sig själv med en sexleksak vet hon vad hon tycker om och kan hjälpa sin partner att hitta rätt. Kvinnor som har svårt att få orgasm under samlag kan använda sig av en stav eller dildo som avslutning.

Tips inför användning?

– Glidmedel med L-arginin ger turboeffekt. Om vibrationerna känns för starka, lägg en handduk mellan dig och dildon. Lek, ha kul och tyck om dig själv.