Snäll skräll

Publicerad 2011-04-30

Jonna åkte till akuten med magsmärtor – kom hem med bebis

Efter flera timmars smärta hemma i lägenheten trodde Jonna till slut att hon höll på att få missfall – helt ovetandes om att hon var gravid. I stället fick hon och sambon Mikael Andersson en fullt frisk liten dotter.

Jonna Rudström, 27, fick en dotter – men visste inte ens om att hon var gravid. De kraftiga menssmärtorna var i själva verket värkar.

– Det känns som om man är kär! säger hon.

Livet för Karlstadborna Jonna Rudström och Mikael Andersson, 25, har förändrats som i ett trollslag. Från unga sambos till föräldrar på bara några timmar.

De är fortfarande omtumlade över lilla Lykkes ankomst.

– Jag kände ingenting under hela graviditeten. Jag vet ju inte hur en vanlig graviditet känns. Jag hade ont i ryggen men det trodde jag bara var en gammal skada som kom tillbaka, säger Jonna Rudström.

Jobbade hårt

Vikten har pendlat upp och ner under de nio månaderna, så det var inte heller något Jonna reagerade på. Den konstiga känslan

i magen, det trodde hon bara var tarmar i olag.

Började blöda

Bara två dagar innan förlossningen jobbade Jonna, hårt dessutom.

– Jag hade ont hela dagen och det fortsatte under helgen. På söndagen blödde jag massor och började bli orolig. Samtidigt gick jag runt och fixade i lägenheten för att inte tänka på smärtan. När Micke kom hem vid ett på natten satt jag i duschen för att försöka värma magen, då blev det lite lindrigare. Till slut gjorde det så ont att vi fick ta en taxi till akuten.

Fick föda direkt

Där blev de sittande ett tag men efter att hon till slut fått lämna ett urinprov kom läkaren in och berättade att hon var gravid. Och födseln skulle ske nu. Jonna hade redan gjort hela förarbetet själv. Efter graviditetsbeskedet tog det två timmar – sedan var Lykke född.

”Det känns jättebra”

– Vi förstod ingenting. Men allt gick så bra och nu känns det helt underbart. Det känns som om man är kär! Och hon är så himla lugn och snäll. Micke och jag hade ju pratat om att skaffa barn, men i framtiden. Men det känns jättebra och vi har det så bra ihop.