Grattis älskling, vi ses i sängen!

Fem år senare är hustrun nöjd med sin gåva: ”Det var det bästa året i vårt äktenskap”

Sex varje dag i ett år.

Det var vad Charla Muller gav sin man i födelsedagspresent för att liva upp äktenskapet.

Men hur gick det sen?

– Det var det bästa året i vårt äktenskap. Men jag förutsåg inte då vilken inverkan det skulle ha på vårt liv i flera år framöver, säger Charla Muller, fem år senare.

Brad och Charla Muller.
Brad och Charla Muller.

De hade varit gifta i åtta år och hade två barn, när amerikanska Charla Muller bestämde sig för att ge sin make en något annorlunda present till hans 40-årsdag: ett löfte om sex varje dag – i ett år.

– Brad tyckte att de var oromantiskt, att sex borde vara något spontant. Jag sa: titta på våra liv, ingenting är ju spontant, säger Charla Muller till tidningen Daily Mail.

Sexlivet hade upphört

För så var det. Dagarna var inrutade yrkesliv, barnens skolgång och aktiviteter och alla sysslor som ska skötas i ett hushåll. Sexlivet hade nästan upphört helt.

Även maken insåg att det inte gick att lita på spontanitet – och de satte igång med projektet.

När året var till ända skrev Charla Muller en bok om hur hennes äktenskap hade börjat blomstra tack vare det frekventa liggandet.

– Vi kom närmare varandra på alla plan, inte bara i sovrummet. Vi var helt enkelt trevligare mot varandra, mer omtänksamma.

Så gick det sen

Men det var inte alltid den dröm det kan låta som. I boken beskrev hon också hur jobbigt det kunde vara.

– Ibland hade jag inte lust att göra det. Men det finns många saker man ibland inte har lust med, men ändå gör för att smörja hjulen. Och vad kan vara viktigare än att smörja hjulen på sitt äktenskap? säger Charla Muller.

Boken blev en oväntad bästsäljare i USA. Charla Mullers födelsedagspresent blev rikskänd och omdiskuterad.

Men hur blev relationen när de inte längre ”var tvungna” att ligga med varandra?

– Det var inte så att vi seglade iväg mot solnedgången. Det är inte alltid allt funkar. Men skillnaden är att allting ändå löse sig mycket lättare. Det är som att vi nu har en bättre uppsättning verktyg till hjälp, säger Charla Muller i en intervju med Daily Mail.

”Vi klarade det”

Hon erkänner att dagen efter att Brad fyllde 41 – tillika dagen då gåvan löpte ut – var lite av en segerns dag.

– Jag tog bokstavligt talat några danssteg den morgonen. Men det var inte av lättnad, utan mer för att vi hade klarat det och uppnått någonting fantastiskt, säger hon.

Måluppfyllelsen var av olika skäl inte 100 procent. Men de snittade på 28 samlag i månaden.

Fem år senare tar de det lite lugnare i sänghalmen. Charlas mentala mål är tre gånger i veckan – men hon är nöjd om de lyckas få till det två gånger.

– Det är som Brad säger; sex varje dag är inte hållbart i längden, men det är inte heller att nästan aldrig ha sex. Tricket är att man ska hamna nånstans mittemellan, säger Charla Muller.

Skulle hon då kunna tänka sig att göra om det ett annat år?

– Definitivt inte.

Publisert: