Bodil Ryman, 53: Jag dras till det våghalsiga

RELATIONER

Bodil Ryman, 53, har alltid fallit för killar med stil.

Men den lugna, präktiga typen har numera fått ge plats åt äventyraren.

— Jag har inget behov av en trygg fadersfigur längre, säger hon.

Foto: När Classe sa att han skulle börja köra motorcykel tänkte jag: Det här går aldrig. Jag såg det som en försenad pubertet. Men efter min första åktur var jag helt såld , säger Bodil Ryman, telefonist, här tillsammans med sambon Classe.

Hon vurmade för den engelske skönsångaren Cliff Richard och var nästan lika galen i killarna i bandet The Monkeys. Paul McCartney och Mick Jagger stod också högt på rankinglistan.

– Men Jagger var egentligen lite för oborstad för min smak. Jag drogs mer till den lugna och välkammade Beatlestypen, säger Bodil.

Gift om sig

Hennes första man, som hon träffade som sjuttonåring, var föga överraskande en stabil helyllekille. Sedan dess har hon gift om sig två gånger.

– Ju äldre jag blivit desto tuffare och mer äventyrliga killar har jag fastnat för. Jag har inte samma behov av en trygg fadersfigur som när jag var yngre. I dag dras jag mer åt det lite våghalsiga hållet, säger Bodil och skrattar.

För tre år sedan träffade hon sin nuvarande kärlek Classe, 57. Han är plåtslagare och knutte.

– Classe är ”trynstark” – han blir aldrig svarlös och kan ge igen när det behövs. Vi småretas ofta med varandra. Han har en stor aptit på livet och är inte rädd för att testa nya saker. Hans ”easy going”-attityd har gjort mig mer avslappnad men kan i vissa stunder blir för mycket för ordningsmänniskan Bodil. Då blir jag irriterad.

– När Classe berättade att han skulle börja köra motorcykel var min första tanke: ”Det här går aldrig”. Det kändes som en försenad pubertet och jag skämdes lite inför kompisarna. Men efter min första åktur var jag helt såld. Idag är både jag och Classe medlemmar i en Yamahaklubb.

Ska vara snyggt klädda

Personlighetsidealet må ha skiftat genom åren, men en sak säger sig Bodil aldrig ha gett avkall på när det gäller män: stilen.

– Jag vill att de ska vara snyggt klädda eller åtminstone rätt klädda vid rätt tillfälle. Av någon anledning har alla mina tidigare män varit ganska små till växten och haft snälla ögon, så man skulle kanske kunna se även det som ett genomgående drag hos mig.