Jag läcker under samlag

RELATIONER

Malena Ivarsson svarar på läsarnas frågor om sex och kärlek efter barnet

Foto: Sexolog Malena Ivarsson.

Fråga : Jag är en tjej på 19 år. Jag och min kille fick barn i februari i år och vi är jättelyckliga över det. Vi har dock ett litet ”problem” i vårt sexliv. Efter vår dotter blev född så har jag haft svårt att ha vanligt samlag, det känns inte helt okej liksom. Min kille är förstående och stöttar mig. Min lust är det däremot inget fel på, jag blir lätt upphetsad och tar ofta initiativet till en skön stund med min kille.

Eftersom vi inte har vanligt samlag så har vi bara oralsex med varandra, vilket är mycket skönt för oss bägge. Det stora och pinsamma problemet för mig är att sedan förlossningen så har jag lite urinläckage. Ibland, speciellt när vi har sex och min kille slickar mig. Jag försöker alltid gå på toaletten precis före oralsex, men ändå kommer det lite urin när jag är som mest upphetsad. Vi har ”tillfälligt” löst detta genom att när han ska slicka mig så sitter jag grensle över hans ansikte, och den urinen som läcker ut tar han i munnen istället för det ska hamna i sängkläderna.

Han sväljer oftast urinen under tiden han stimulerar mig, men jag är orolig att han kan ta skada av det. Finns det någon risk för hans hälsa?? Jag vill inte han ska ta några risker att bli magsjuk eller något liknande. Kan vi fortsätta med denna variant av oralsex? Han har inte visat några tecken på att må dåligt av detta.

Kramiz från Nina.

Svar : Grattis till din flicka och till att du har så stor lust. En del par gör så här som en del av sin sexualitet. Det kallas för ”Golden Showers”, eller ”Golden Rain”. Urin är inte farligt om du inte har någon infektion förstås.

När det gäller ditt läckage är det vanligt att det blir så. Men det går att rätta till. Först ska du tala med din gynekolog för en bedömning och säga som det är. De är vana att höra det mesta.

Och det är hur som helst något många plågas av. Man kan rätta till det med knipövningar. Du kan få lära dig hur du ska knipa av din gynekolog. Det kan vara svårt att hitta själv. Men om du för in ditt pekfinger i slidan och kniper till så lokaliserar du muskeln. Försök sen att knipa minst 100 gånger om dan. Det är jättetråkigt och själv brukar jag göra det när jag gör situps. Andra gånger kan man tänka på att göra det när man köar för någonting.

Skulle de här knipövningarna inte hjälpa dig kan du tala återigen med din gynekolog, för man kan strama till det här på operativ väg.

Läs mer av Malena

Malena Ivarsson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM