"Ålder för oss, är bara siffror"

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Men majoriteten vill inte ha partner som är nära i ålder

1 av 11

Ålder är inget hinder för kärlek. Det visar inte minst de läsarmejl som aftonbladet.se fått efter artikeln om Gitte och i Fredrik i .

Men mejlarna skiljer sig dock från majoriteten av läsarna – som på förhand dömer ut tanken på kärlek med någon betydligt äldre.

För 40 år sedan var det näst intill otänkbart att kvinnan var äldre än sin man. Numera väljer allt fler kvinnor en yngre partner.

För majoriteten är åldern dock fortfarande mer än bara en siffra. Enligt aftonbladet.se:s undersökning kan bara knappt hälften av både männen och kvinnorna tänka sig en betydligt äldre partner. Cirka 20 000 personer har röstat.

”Less på fulla killar”

Men flera läsare har också hört av sig och berättat om lyckliga förhållanden med stora ålderskillnader.

Anna, 36, har varit tillsammans med Björn, 27, i tre och ett halvt år. Paret träffades efter en krogrunda.

– Jag var lite trött och less på fulla killar så jag presenterade mig som "Anna 33 år och trebarnsmor". Konstigt nog blev han inte avskräckt.

Dagen efter ringde Björn runt till alla i kommunen med samma namn som Anna – tills han till slut hamnade rätt. Ett år senare packade Björn sitt flyttlass, körde 114 mil och blev sambo med Anna.

– Åldersskillnaden har vi aldrig tänkt på särskilt mycket. Vi är på samma nivå i allt. Vi har inte märkt av att omgivningen funderar särskilt mycket heller, säger Anna.

”Elaka tungor”

Andra kvinnor håller med om att åldern inte har någon betydelse. En 65-årig kvinna berättar om sitt förhållande med en 54-årig man. Paret har varit gift i 29 år och ser inte åldern som ett hinder fär kärleken.

En 73-årig kvinna skriver i ett mejl att hon varit tillsammans i 28 år med en åtta år yngre man, en 43-årig kvinna och hennes 15 år ynge sambo har varit ihop i sex år och en kvinna lever med en man som är 20 år äldre.

– Ålder för oss är bara siffror, mentalt är vi lika gamla känns det som. Elaka tungor tror att man bara blir tillsammans med en så pass mycket äldre man på grund av pengar men så är det definitivt inte i detta fall! påpekar hon.

Publicerad: