”Kan man komma över otrohet? ”

RELATIONER

Fler frågor till Eva

Kan man komma över otrohet?

Hej! Fick nyligen reda på att min sambo varit otrogen för ett tag sedan. Detta fick mig att krascha helt i en depression (sjukskrivning, terapi, medicin...) Jag vill leva med honom, men är det möjligt att helt komma över något sådant? Har du några tips på vägen?

//Sviken

En depression medför att man får svårt att se framåt, att skapa positiva framtidsbilder. Många som får denna diagnos börjar ofta minimera sig själva i relation till andra.

Du har reagerat mycket starkt. Du har också fått behandling som kommer att hjälpa dig. Det är din egen inställning till om du kan förlåta din sambo som avgör om du kommer över detta eller ej.

Du och din sambo behöver lägga ner tid på att tala om hur ni ska förbättra tilliten mellan er. Det är jätteviktigt att ni inte tillåter denna händelse att ältas och ”leva mellan er” i framtiden. När ni väl har talat klart, måste ni hjälpa varandra att tänka framåt. Sätt upp nya målbilder tillsammans om saker ni ska göra eller utvecklas inom.

Tidig pubertet utan tonårsliv

Jo, jag bara undrar, efter att ha läst din utmärkta artikel om tweenies, hur du kan skriva att tioåringar inte kan vara i förpuberteten. Min tioåring är definitivt i förpuberteten, det syns tydligt hur hennes kropp utvecklats, det är snart dags för minsta behåstorleken. Hon har också börjat växa snabbt till skillnad från hennes ”senare” kompisar.

Därmed inte sagt att dessa flickor är redo för något tonårsliv, din artikel var bra, men puberteten börjar tidigt för många flickor, tidigare än när det var dags för oss. Men några tangatrosor tänker jag inte tillåta, inte än på länge.

//Gunilla

Jag förstår ditt inlägg. Din tioårings kropp har redan nu kommit en bit in i puberteten. Dock måste vi föräldrar förstå att dessa tioåringars huvuden inte är mentalt färdigutvecklade. Min inställning är att även om en tioåring börjar få former har hon ganska många år kvar av sin inre utveckling. Om vi börjar behandla våra småflickor som stora skapar vi stress. Därför är det viktigt att fortsätta som du och många andra gör, att sätta upp egna gränser oavsett vad reklamen försöker få oss att köpa. Även om tioåringarna högljutt protesterar behöver de gränser för att få lugn och ro att växa till sig så de kan bli lugna vuxna så småningom!