”Hur ska jag göra för att träffa en tjej?”

RELATIONER

Eva Rusz gav råd i chatten

   Eva Rusz säger: Nu finns jag på plats!

Lotta säger: Hej Eva...Tror jag har kommit in i en ond cirkel, alla killar som jag träffar och blir förälskade i mig, lämnar mig och jag blir sååå sårad...hur kommer jag ur denna onda cirkel..rannsakar mig själv hela tiden och lägger skulden på mig. Hur orkar/vågar jag gå vidare och finna min själsfrände..

   Eva Rusz säger: Det tar tid att ändra ett mönster. jag kommer i höst ut med en bok som handlar om dessa mönster och vad man själv kan göra. Vad du kan göra är att fundera över vad du gör eller tror killarna menar då de försvinner? har du frågta dem vad det är som egentligen händer? Att fortsätta lägga skulden på dig är en dålig åtgärd. Försök avstå ifrån det. Fundera på om de killar som faller för dig verkligen är dina egna val eller är det så att du också faller för dem (eller låtsas att du gör det) för att du är så tacksam att de vill ha dig? Du behöver nog, tror jag fundera på vilka dina egna behov ser ut och är. Om du tex möter killar som gillar dig men du inte giller dem. säg ifrån då istället för att ta emot dem osv.

säger: Hej! Har svårt att slå mig till ro, går hela tiden vidare till nya killar, tänker att gräset är grönare, osv. Några råd skulle uppskagttas!

   Eva Rusz säger: Ja jag skrev som exempel i tidningen igår om en burfågel som hellre fantiserade än vågade sig ut. Fantasin fungerar så länge som det är en fantasi vill säga! Du kan öva dig att slå dig till ro och inte låta de tankarna vara så sanna för dig. Öva dig att lära känna en person ordentligt, och även om du får imulserat söka ngn annan avstå ifrån det och försök fokusera på nuet.

säger: hej eva! jag har träffat en kille som bokstavligen bor på andra sidan jorden. vi har träffats live och nu chattar vi och pratar i tel. vad tror du om våra chanser?

   Eva Rusz säger: Visst kan det fungera om ni fortsätter att chatta och prata och maiala varandra. Försök använda tiden till att ta reda på så mkt som möjligt om varandras tidigare bakgrund, liv, uppväxt, relationserfarenheter, värderingar, visioner, ambitioner i arbetslivet och i relationslivet. (Du kan använda denna lista och checka av) För om du gör det så kommer du att verkligen lära känna honom mkt bättre än om ni sågs ngn gång i veckan och kanske inte ställde denna typ av frågor. Den sista viktiga frågan du bör ställa dig, är om du i framtiden kan tänka dig flytta dit han bor och ställa samma fråga till honom...

Anita säger: Rädd att pojkvän ska göra slut,drömde om det.Har bara varit ihop ett par månader,till höst ska jag göra praktik utomlands,han ska jobba på annan ort,det är som upplagt för ett slut.Jag vill satsa på det här,hur gör man?Han verkar också så rädd för att bli riktigt kär i mig,vill att vi ska ta det lugnt och sånt,vi kanske inte hinner bygga upp något starkt innan jag åker!

   Eva Rusz säger: Tala om det du drömmer och tänker! Berätta vilka funderingar du har och hör med honom om han har liknande. Det finns möjligheter att komma varanna närmre om ni vågar kasta maskerna och tala om era känslor och tankar med varandra!

anna depp säger: jag har blivit dumpad av alla jag träffat under mitt liv. ingen utstrålning alls, tydligen.

   Eva Rusz säger: Det har inte med utstrålning att göra alls. Fundera på vilka "typer" du eg har mött? har du kanske hållit tillgodo med vem som helst? Stått ut med möten för att göra andra nöjda osv? det tar som sagt var tid att ändra sina mönster men du skall defintivt sluta med att se dig som ett "offer" ngt ingen vill ha! Försök fundera på vad du vill ha och börja "leta" efter det istället för att fortsätta finna en massa fel......

Moderator säger: Här kommer en fortsättning från sign Lotta!

Lotta säger: vet inte om jag förstår de du skriver "om jag möter killar som gillar mig men jag inte gillar dom"....de är ju de som är problemet...jag har ju tyckt om dom väldigt mycket

   Eva Rusz säger: Ok, men om man blir väldigt "kär" direkt så missar man ofta att ta reda på mer om den personen- jag menar att du kanske blir kär för snabbt och då liksom "målar en förskönande bild" om killen som sen inte alls stämmer med verkligheten? Du kanske skall öva dig att inte visa dina kännslor så mkt i början el likn, innan du känner killen och vet hur han ser på en relation osv?

Linus säger: Hej Eva, jag är en student på 22 år som undrar hur man ska träffa någon tjej? Nätet tycker jag är skräp och att dejta tycker jag är det absolut tråkigaste som finns, båda sitter lixom o gör trist reklam för sig själv, helt odrägligt format. På gymnasiet så träffade man ju nya människor i skolan, i klassen och på raster och så, men nu gör man ju inte det längre på samma sätt? Så hur träffar man någon?

   Eva Rusz säger: Men du kan väl börja titta dig omkring på din fakultet? Kolla in om du ser några trevliga tjejer som sitter och fikar osv och fråga om du får slå dig ner osv.

Gå annars ut och dansa eller deltag i fakultetens oliak arrangeman.Studenter brukar ofta mötas under studietiden så försök hålla ögonen öppna och var öppen i din inställning och våga inleda olika samtal så skall du se att det kommer att hända roliga möten osv!

säger: Har träffat en ny kille som jag gärna vill satsa på. Jag har barn sedan innan. Inte han. Jag oroar mig för hur det ska funka med barnen!

   Eva Rusz säger: Det tar tid innan en ny styvfamilj kan fungera ihop. berätta för dina barn att du mött en ny man. Hör hur de tänker och reagerar på det. ta också upp det med honom och hör med honom hur han resonerar kring den ev nya rollen? Men sen tycker jag du skall ta tid på dig att verkligen lära känna honom ordentligt innan du låter honom knyta an till dina barn, ha en lång tid bara du och han om det är möjligt så du inte riskerar göra dina barn och dig själv besviken om det skulle visa sig att det inte skulle hålla!

ma säger: hur ser du på att träffa en tjej för att "glömma" en annan. är egentligen fortfarande knäckt över mitt ex, men träffar en annan jättetrevlig tjej nu. vill inte såra henne heller :-(

   Eva Rusz säger: Om du träffar en annan för att enbart komma ditt ex så missbrukar du förtroendet hos den personen som säkert har förhoppningar om att du skall vara öppen och motiverad till en ny relation. Men om du känner "lite" för den nya dejten så kan du berätta att du behöver lite tid att landa i dina känslor eftersom du fortfarande inte är färdigbearbetad med ditt gamla ex. Var öppen och ärlig, det är eg det enda som är det viktiga!Och om du är öppen och ärlig så kan din nya kontakt visserligen bli sårad eller acceptera att du behöver mer tid på dig och det hela kan då bli ganska bra för då har ni börjat kommunicera om svåra saker redan.

jag säger: är det svårt att få det att gå ihop med någon som går i samma klass?

   Eva Rusz säger: Nej det är ganska vanligt, ni kan ju bli bättre i allting eftersom ni både kan plugga ihop och förhöra varandra på läxorna då! Alltså inte bara "pussas" hela tiden.....

S säger: vi har varit tillsammans i över 2 år, han älskar mig men han är inte kär i mig längre, men vill verkligen inte göra slut, han vill fortsätta vara tillsammans med mig för han älskar mig så mycket. Men pgr av att han inte är kär i mig längre, så är han inte så kärleksfull mot mig längre som han brukade vara..vad gör man då?

   Eva Rusz säger: Ja det är lite svårt för mig att förstå vad han eller du menar? Förälskelse brukar djupna och då bör man bli mer jyssta mot varandra även om känslorna inte alltid är så intensiva som i början av en ny relation. Försök ta reda på vad han eg menar? Hur tänker han eg? och vad är det du saknar då? Du har all rätt att uttrycka vilka dina behov är och att "sluta" vara kärleksfull är ingen bra signal i en relation!

Moderator säger: Då tar vi sista frågan!

Karolin säger: hejsan! jag har "bråkat" med min pappa. Han har druckit mkt under lång tid och oftast brytt sig om sig själv. Nu har han beskylt mig för anklagelser som jag inte gjort, och jag blir mkt besviken på honom för detta. Men samtidigt märker jag att han mår dåligt och tycker fruktansvärt synd om honom. Men varje gång jag försöker prata med honom om det så tar han inte åt sig överhuvudet taget. Jag blir lika besviken varje gång, tror det är bättre att säga upp kontakten helt, men samtidigt får jag dåligt samvete, vet inte hur länge till han kommer att vara kvar...

   Eva Rusz säger: Det är mkt svårt det du beskriver att vara barn till en alkoholist. Det är eg inte barnets problem att behöva förstå sin förälder men i vissa situationer,. som den du beskriver så finns det inte så mkt val. Försök att inte ta åt dig av de anklagelser du fått ta emot. Men säg ifrån att du inte vill att dricker, att han bör söka hjälp för detta. Och försök ändå att hålla på dina gränser men då han är påverkad, inte gå in i diskussioner med honom. Försök, även om det självklart är jättesvårt, att håll på dina gränser, att inte tala med honom då han tex är påverkad. Kan du inte ta hjälp av din mamma i detta?

Moderator säger: Stort tack till Eva Rusz och till alla som ville chatta!

   Eva Rusz säger: Tack alla som chattat och velat chatta!

Vi hörs nästa vecka igen!

Kram

Eva