Familjerelationer

2-åringen styr våra liv

RELATIONER

Fråga: Vår 2-åring styr hela vårt liv. Han är arg jämt, slåss, bits och kastar saker. Och ja, jag vet att det är ganska vanligt hos dom små.

Men problemet är det att han hela tiden är så här. Han är sällan nöjd och glad. När vi säger åt honom att han gör fel så blir han jätteledsen och kastar sig på golvet och slår huvudet i väggen.

Efteråt vill han kramas, men på en gång ska han göra något igen för att se vad som händer. Han provocerar hela tiden. Det är svårt att förklara men det driver mig till vansinne. Det vi gör är att säga nej, eller sätta honom på hans rum. Men det blir oftast bara värre. Stackars storebror får inte en syl i vädret på grund av detta.

Det tär på oss alla! Snälla har du några råd till oss?

Mvh Sofia

Nanny Anne-Lie: Vissa barn tar enormt mycket utrymme i tillvaron. Det verkar som er minsta son är av denna kaliber. Försök dela upp familjen under detta trotsår som ni nu har framför er. Kanske även ha barntillsyn för minstingen, dagar då er stora kille får ha er helt för sig själv. Tänk inte på att det kanske känns orättvist, utan se till vad ni kan göra för att underlätta situationen. Risken finns annars att er skolkille kommer i skymundan. Det är dessutom oftare lättare att som vuxen vara ensam med ett krävande barn. Man kan då helt fokusera på vad som fungerar eller riskerar att bli fel.

Många gånger kan det vara som mest rörigt och frustrerande då man är hela familjen eller med släkt och vänner. Man har ju en stark önskan att det ska vara trevligt och mysigt. Det brukar även hända en hel del mellan två och fyra år. När talet kommit igång brukar önskan att vara fysisk (rivas och bitas) avta en hel del. Så stå ut bara, en ljusning kommer.

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer

/

Familjerelationer

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer