Relationer

Heta blickar

Av: 

Lina Lindkvist

RELATIONER

Killarna som vill leda flyktiga blickar på stan till verklig kärlek

"Vi ses" Pierre Couriaut och Henric Anghem är killarna bakom nya sajten Blickar.se. Här demonsterar de tecknet som de hoppas kunna lansera i samband med att sajten växer – tecknet som betyder "Vi ses på Blickar.se".
"Vi ses" Pierre Couriaut och Henric Anghem är killarna bakom nya sajten Blickar.se. Här demonsterar de tecknet som de hoppas kunna lansera i samband med att sajten växer – tecknet som betyder "Vi ses på Blickar.se".

Ni har redan sett varandra. På bussen, på tunnelbanan, i mataffären eller på krogen fick du ögonkontakt med den som skulle kunna bli din partner för livet.

Men omständigheter gjorde att det inte blev någon omedelbar kontakt.

Känner du igen situationen? Nu kan ni flirta vidare på nätet.

Gamla studiekompisarna Henric Anghem och Pierre Couriaut är männen bakom den nya flirtsajten Blickar.se. Idén bygger på den sortens flirtar som vi alla kan känna igen; när man fått en speciell kontakt med någon men inte haft möjlighet att följa upp den.

Registrera er blick

En lång blick på tunnelbanan, ett leende i en rulltrappa, en flirt på krogen.. Nu slipper du ligga sömnlös och grubbla över hur du bäst ska råka snubbla över den där spännande personen igen. På den nya sajten registrerar du platsen och alla detaljer som kan få den andra att känna igen sig, och vips ökar era chanser att ses igen.

– Hela idén bottnar i en verklig händelse. Jag var i en lekpark tillsammans med mina två barn, och fick ögonkontakt med en singelmamma som också var i parken, berättar Henric Anghem.

– Jag kände den där omedelbara attraktionen, men omständigheterna gjorde att vi inte tog kontakt.

Letade på nätet

Efter det här mötet surfade Henric Anghem runt på nätet i jakt efter en sajt som kunde hjälpa honom hitta sin parkflirt igen.

När han efter grundligt sökande insåg att en sådan sajt inte fanns föddes idén till Blickar.se. Ett naturligt val av kompanjon fanns redan.

– Jag och Pierre pluggade ihop för tio år sedan, och har hållt kontakaten sedan dess. Det föll sig naturligt att kontakta honom med den här idén. Och nu är vi äntligen igång, säger Henric Anghem.

Lanserar tecken

I samband med sajten hoppas killarna kunna lansera tecknet som de demonstrerar på bilden ovan. En handrörelse som påminner om när en cigarett askas i luften ska vara tecknet som leder er båda till ett återseende på sajten.

– Vi hade bestämt tecknet och spelat in reklamfilmen – då kom någon på att det kanske var läge att kolla att det inte betydde något anstötligt på teckenspråk, säger Pierre Couriaut och skrattar.

Men nu var det inte så. Tecknet har ingen betydelse förutom den som killarna nu har tillskrivit det.

"Vi ses på Blickar.se."

Har snyggingen på bussen registrerat er blick?
Publisert: