Föräldrarna förlorar vårdnanden av Hitler

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-06

De anses ha psykiska problem

”DE TAR INTE HÄNSYN TILL BARNET” Heath och Deborah Campbell med 3-årige sonen som de döpt till Adolf Hitler. Nu har pojken omhändertagits av de sociala myndigheterna.

Föräldrarna i New Jersey döpte sina barn till Adolf Hitler, Aryan Nation och Hinler.

Pappa Heath Cambell har dekorerat hela huset med svastikor, men nekar till att vara nazist.

Nu blir föräldrarna av med vårdnaden av barnen.

Barnen omhändertogs redan 2009 av myndigheterna efter misstankar om att allt inte stod rätt till hemma hos familjen.

Nu har det beslutet prövats igen och domen står fast.

Syskonen Adolf Hitler Campbell, 4, hans syster JoyceLynn Aryan Nation, 3, och Honszlynn Hinler Jeannie, 2 får inte komma tillbaka till sina föräldrar Heath och Deborah Campbell.

Barnens situation blev känd i samband med att föräldrarna ville köpa en tårta och skriva pojkens namn och göra en svastika med glasyr. Något som konditorn vägrade att göra.

Vårdslös uppfostran

Det verkar som att föräldrarna brustit i mer än namnvalen. Enligt AP nämndes inte ens barnens namn som en anledning till att föräldrarna blev av med vårdnaden. Båda föräldrarna saknar arbete och har psykiska besvär. Rätten anser att föräldrarna också har varit vårdslösa i sitt omhändertagande av barnen och inte kunnat skydda dem eller stötta dem tillräckligt.

Frun i familjen ska ha lämnat ett brev till en granne där hon skriver att barnens pappa hotat att döda henne, skriver BBC News.

I brevet skrev hon också att barnens pappa lär 3-åringen att döda.

"Inte nazister"

Föräldrarna nekar till att vara nazister och menar att de valde namnet Adolf Hitler för att det var ett unikt namn som ingen annan skulle heta. Pappan har förklarat att han inte tycker att nazisternas handlingar har något samband med hans barn.

Den lokala polisen säger att det inte gjorts några hembesök hos familjen tidigare, men grannar vittnar om att det hörts bråk från huset, rapporterar ABC News.