”Dummaste förslag jag någonsin har hört”

avDaniel Pernikliski

Läs Daniel Pernikliskis krönika

Daniel Pernikliski är Wendela-krönikör.

Vore det inte fantastiskt om man kunde ha en enorm webbsida med onlinedossiers på alla människor?

Och innan man till exempel går på en första date med någon så kör man bara personens namn i systemet och får reda på om det är en skummis eller inte.

För vi är ju alla potentiella mördare och våldtäktsmän för någon som inte känner oss, och då förtjänar faktiskt allmänheten att få så bra information som möjligt om vilka tendenser vi har visat i våra tidigare möten med andra.

Sen fyller man bara på själv i registret, allteftersom man träffar nya människor.

När det kommer till våldtäktsärenden så är ju detta ett oändligt mycket effektivare sätt än att lämna över fallen till polisen.

Det är ju ändå en så försvinnande liten del som leder till fällande domar att man lika gärna kan hoppa över krångliga anmälningar.

Istället går man bara direkt in på nätet och berättar, så att det finns tillgängligt för alla, vem man har blivit eller på väg att bli våldtagen av.

På så vis skyddas allmänheten och polisen får tid över till annat.

Vad det gäller gärningsmännen kommer de alldeles säkert att bli friskare i huvudet bara de får skämmas ordentligt.

Får det bara ventileras öppet (för all framtid), vilka svin andra människor tycker att de är så blir de ju utan tvekan supermotiverade till att bättra sig och söka vård.

Och för de som blir falskt anklagade kan ju detta vara en morot till att försöka reda ut orsaken till varför andra människor vill skada dem.

Förhoppningsvis är det uppenbart för de flesta att ovanstående beskrivning är sarkastisk, men för professor Germaine Greer, vid Warwick University, är ett sådant öppet register över misstänkta våldtäktsmän en riktigt bra idé. På allvar.

Det är utan tvekan ett av de dummaste förslag jag någonsin har hört.