Kändisarna vi helst vill förföra

RELATIONER

Lena Philipsson och Fredrik Ljungberg i topp

1 av 3

Lena Ph är sexigt stram och Fredrik Ljungberg sportigt übersnygg.

Svenska män och kvinnor har sagt sitt: Lena och Ljungberg ­— er vill vi förföra!

Hon har fyllt 40 och är sexigare än någonsin. Söndags unika sexundersökning visar att var tredje svensk man drömmer om heta nätter med tuffa Lena Ph. Kvinnornas hjärtan tillhör Arsenalsproffset och kalsongmodellen Fredrik Ljungberg (42,3 procent).

Både sexig och skärpt

– Lena Ph är mystisk, djurisk, oförutsägbar och stark i sin kvinnlighet. Hon vågar ta för sig, flörtar samtidigt som hon håller en kylig distans: ”se men inte röra”. Hon är både sexigt utmanande och intellektuellt skärpt, vilket tilltalar många män, säger Aftonbladets sexolog Linn Heed.

– Kvinnor tänder både på Fredrik Ljungbergs vältränade kropp och lockas av hans svårmod och integritet. Han känns fräsch, trendig och tidlös, säger Linn Heed.

Har blivit folklig

På andra plats i männens topplista kommer kurviga Carolina Gynning (19,1 %), medan kvinnorna väljer sexigaste-mannen-veteranen Mikael Persbrandt (39,8%).

– Carolina har gått från dokusåpakändis och utvikningstjej till en folklig och populär tv-personlighet i ”Let’s dance”, vilket jag tror killar gillar. Samtidigt är hon själva sinnebilden för den blonda, kurviga svenskan som de kan fantisera om. Persbrandt har onekligen ”det”, men det är skönt att han inte toppar alla listor, jämt! säger Linn Heed.

På delad jumboplats kom Victoriafästmannen Daniel Westling och hemmafixaren Martin Timell. Båda fick ynka 3,6 procent.

– Jag är inte ett dugg förvånad. Daniel Westling har tagit klivet in i gräddan av societen, dejtar en kunglighet och är i och med det ouppnåelig.

Och Timell då? Tänder kvinnor inte på killar i snickarbyxor?

– Jo, på Fredrik Ljungberg i ett par snickisar? Men Martin Timell? Nog för att vi vill ha en händig karl, men han utstrålar för mycket snällhet och rekorderlighet.

Männens val:

2. Carolina Gynning

3. Kristin Kaspersen

4. Lena Olin

5. Agneta Sjödin

Kvinnornas val:

2. Mikael Persbrandt

3. Thomas Bodström

4. Martin Timell

5. Daniel Westling

Så gjorde vi undersökningen:

Ladda ner hela undersökningen här:

Listorna är indelade efter ortsnamn och kön.

Läs mer:

STOR UNDERSÖKNING MED 25 000 SVENSKAR:

Erika Scott