Relationer

Hennes bikinibild hyllas av tiotusentals

Av: 

Monica Karlstein

RELATIONER

Journaliststudenten Linda-Marie: "Kan jag hjälpa någon att känna sig fin är det fantastiskt"

Linda-Marie fick massiv respons på strandbilden när hon lade upp den på sin facebook-sida.
Linda-Marie fick massiv respons på strandbilden när hon lade upp den på sin facebook-sida.

Hon lade ut en bikinifoto på nätet.
En somrig bild förvandlades till ett kraftfullt debattinlägg.
60 000 gilla-markeringar, 1000 mejl, 2000 Facebookkommentarer och 400 delningar.
– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig den här responsen, säger Linda-Marie Nilsson, 20.

Lillebrorsan hade tagit en bild av Linda-Marie på stranden och på vägen därifrån lade hon ut bilden på Facebook. Hon funderade inte så mycket över sin uppdatering och hade inte en tanke på att det skulle bli en stor grej i sociala medier.
Men strax därefter började mobilen plinga som om den hade hakat upp sig. Inom en timme hade hennes bilduppdatering gillats av 10 000 personer.
– Jag hade ingen plan på att starta en samhällsdebatt eller förespråka några osunda ideal. Jag är inte en x-small men jag är inte särskilt stor. Jag är nöjd med min kropp och jag tycker att alla ska vara det, men det är inte det som det här handlar om, säger hon och fortsätter:
– Det viktigaste är den otroliga och fantastiskt fina responsen som jag har fått. Att tiotusentals har hört av sig och uppskattat den här typen av bild som inte på något sätt är retuscherad. Att det finns en så stor efterfrågan av vanliga kroppar eftersom bilder i magasin och tidningar alltid är så hårt retuscherade eller med fördelaktig belysning.

Positiva kommentarer

Linda-Marie uppskattar att 90 procent av alla kommentarer hon har fått har varit positiva och bland de 1000 mejl i inkorgen, som hon inte hunnit ta itu med än, väntar långa mejl från kvinnor och män som under lång tid varit missnöjda med sitt utseende. Många tackar för att hon lagt ut bilden. Och alla ska de få svar, så småningom.
– Massor av tjejer har mejlat och sagt att tack vare min bilduppdatering ska de nu våga gå till stranden med sina kompisar – något de tyckt varit jättejobbigt och undvikit förut. Om jag bara kan hjälpa någon att känna sig fin är det fantastiskt, säger Linda-Marie och fortsätter:
– Ofta är det de smala som bilduppdaterar från stranden med sina kroppar med i bild, medan andra fotograferar picknickkorgen på stranden men inte sig själva. Jag vill sudda ut de idealen på Facebook och att alla som vill ska kunna visa upp att de är fina – oavsett vilken form eller storlek man har.

Publisert: