Relationer

Pimpa loppisfynden – så gör du steg för steg

Av: 

Lina Lindkvist

RELATIONER

Aftonbladets inredningsexpert Monica Karlstein ger dig trendiga sommarpyssel

Här ger Aftonbladets Monica Karlstein dig tips på trendiga sommarpyssel för trädgården. Fler tips finns på hemmafixbloggen.se. Längre ner till höger har du instruktionerna de pimpade loppisfynden.

Foto: Björn Lindahl

Skönheten är inte det enda som ligger i betraktarens öga.

Användningsområdet finns där också – åtminstone när det gäller loppisfynd.

– Känn efter, händer det något i dig när du ser den här saken? Det är det viktiga, ett syfte för prylarna hittar man alltid, säger inredningsexperten Monica Karlstein.

Sommar, semester och sneda loppisskyltar i vägrenen. Nu om någonsin har vi både tid och lust att stanna till och botanisera i varenda prylbod. För storslagna fynd kan du göra utan att aktivt vara på jakt, menar Aftonbladets inredningsexpert Monica Karlstein.

Och framför allt, det föremål du ser på hyllan kan bli till något helt annat hemma hos dig.

– Jag tycker det är viktigare att känna "det här har en fin form" eller "den här har en fin färg" än att veta exakt vad man ska ha den till. En del saker behöver få ligga där hemma och mogna, tills du en dag bara inser vad det ska bli av dem, säger hon.

Satsa på hattaskar och pressglas

Är det någon speciell typ av prylar man ska hålla utkik efter när man är i möbelrenoverartagen?
Monica Karlstein gillar pinnstolar, "en klassiker, de är så lätta att göra personliga", och hattaskar i olika färger och material.

– Och pressglas. Allt från tallrikar till glas och fina karaffer. De får en blank snygg effekt om du målar dem på insidan; häll i färg i föremålet och snurra tills hela insidan är täckt, och häll ut den överflödiga färgen.

Tipset är att alltid tänka "vad kan den här användas till i mitt hem?" Och om du är osäker på ifall din itusågning eller ommålning är en dålig idé, fråga försäljaren. De som jobbar på loppmarknader eller auktionshus har ofta stenkoll på föremålens värde och historia.

Själv fyndade Monica Karlstein nyligen ett lampskärms-skelett för tre spänn jämnt på en loppis, enbart för att det hade så fin form. Och nu i helgen kom det till användning.

– Jag såg det ligga i ett hörn när jag städade, och i ett annat hörn låg en tidningshög... Så jag vände upp och ner på lampan, och fick ett tidningsställ med lite string-känsla.

Fler tips på Monicas inredningsblogg

www.hemmafixbloggen.se

Publisert: