Madeline dejtar bara rika karlar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-16

”Humor betalar inga räkningar”

Vill du dejta Madeline Amber, 22, gäller det att ha stor plånbok.

Hon dejtar bara miljonärer.

– Jag tänder bara på rika män. Humor betalar inga räkningar, säger Madeline.

22-åriga Madeline Amber från Manchester, England, har lovat sig själv att aldrig mer gå ut med en kille som inte har gott om pengar. Droppen var när en dejt ville dela på en restaurangnota. Han tog fram sin mobil och började räkna ut exakt hur mycket var och en skulle betala.

– Jag blev så generad så jag nästan dog, säger Madeline Amber till tidningen The Sun.

På en bar träffade hon sin första miljonär; en Rolexprydd man som inledde deras bekantskap med att beställa in en hel flaska champagne – och fortsatte med ett lyxkantat liv med resor till fjärran länder, lyxiga handväskor – och självklart inga delade krognotor.

Det gav mersmak för Madeline, som när relationen tog slut anmälde sig till en dejtingsajt för rika personer – och personer som söker en förmögen partner.

– Jag förväntar mig att bli behandlad som en prinsessa.

Hon har träffat omkring 10 män på det sättet.

– Miljonärer gillar att ta hand om sina kvinnor och göra dem lyckliga. Jag tänder bara på män som har pengar, och det skäms jag inte för, säger hon till The Sun.

På dejtingsajten får medlemmarna själva ange vad de är ute efter genom att välja kategori – golddigger eller golden man/golden woman.

– Jag vet att en del tycker att det är förnedrande att träffas på en sådan sajt. Men det är ett sätt att träffa likasinnade. Männen vet att de får en sexig kvinna att skämma bort och kvinnorna vet att de blir behandlade som kvinnor ska, säger Madeline Amber.

Efter att ha avverkat ett antal rikingar tror hon sig nu har funnit den hon ska leva med. En 36-årig miljonär som tycker att det är bra att de träffats via en sajt för ”golddiggers” eftersom man då är ”diskussionen om pengar avklarad redan från början”.

Madeline Amber förstår att hennes åsikter om män och kvinnor kan verka provokativa:

– En del kvinnor tycker nog att jag saknar moral, men det är ett faktum att alla kvinnor vill bli försörjda ekonomiskt. Så var det bland grottmänniskorna också, kvinnorna valde mannen med störst grotta, säger hon till The Sun.

Par med jämlika inkomster håller ihop längre

Pengar är bra – men jämlika inkomster är bättre.

Svensk forskning visar nämligen att par som tjänar ungefär lika mycket tenderar att hålla ihop längre.

När forskare vid Sociologiska Institutionen på Umeå universitet studerade 36000 par som fått sitt första barn 1993, visade det sig att delat ansvar och små inkomstskillnader verkar vara nyckeln till den hållbara relationen.

Tio år senare var det de mest jämställda paren som fortfarande höll ihop.

Bland dem som gått skilda vägar var par där mamman tagit ut all föräldraledighet överrepresenterad. Och omvänt betyder fler pappadagar större chans att hålla ihop.

Även ekonomin verkar ha betydelse för sämjan i en relation.

Par som tjänade ungefär lika mycket tenderade att hålla ihop tio år efter första barnet. I familjer med stor skillnad mellan mannens och kvinnans inkomster var det fler separationer.

På samhällelig nivå tycks jämställdheten också betyda mycket för kärleken.

Det visade en Oxford-studie som tidningen Science Daily rapporterar om.

I länder som Sverige och Norge, där män och kvinnor är mer jämställda, är äktenskapen både fler och mer hållbara.

(Källa: Sociologiska instistutionen, Umeå Universitet och Science Daily)