Abort

Hon la ut sin egen abort på Youtube

Av: 

Monica Karlstein

RELATIONER

Nu hotas Angie Jackson till döden av amerikanska abortmotståndare

Angie Jackson, 27, från Florida, USA, beskriver sin abort i detalj på YouTube samtidigt som hon låter abortpillret verka i direktsändning.

Nu hotas hon till döden av abortmotståndare.

Efter att Angie Jackson och hennes pojkvän fick sitt första barn rekommenderade läkarna henne att inte skaffa fler barn – då skulle hon riskera sitt eget liv.

Bara tre veckor senare blir hon gravid igen.

Då bestämmer hon sig för att berätta om sin situation på YouTube och Twitter.

Hon ville avmystifiera abort och berätta att det inte är så skrämmande som många tror.

– Målet var att överleva, och det bästa jag kunde göra då var en abort. Jag har redan en son, och han betyder allt för mig. Därför vill jag överleva och finnas där för honom, säger Angie Jackson i sitt YouTube-klipp.

Kallas bebismördare

Dagarna efter hon lagt upp klippet på YouTube och twittrat om det blir hon överöst av kritik. Från flera håll kallas hon bebismördare.

Hon blir hotad till döden och idag vaktar polisen utanför hennes hem minst en gång i timmen, enligt henne själv.

– Jag skäms inte, för jag har inte gjort något olagligt, säger hon i ytterligare ett YouTube-klipp där hon försvarar sig.

– Många försöker tysta mig för min egen säkerhet, men det är ju som ”Prata inte om din abort för då kan någon döda dig” och det är ju samma sak som att säga ”flyg inte flygplan, det kan bli attackerat av terrorister”. Jag tänker inte låta mig tystas, säger Angie Jackson som uppmanar fler att prata öppet om sina erfarenheter av aborter.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Abort