Är du en fräck farmor?

RELATIONER

Dagens farmödrar: Fullbokade, friska - och lyckliga

Sitta hemma och sticka eller baka bullar?

Nej, det är inget för dagens mor- och farmödrar. De ägnar sig hellre åt resor, uteliv och sex.

– Dagens mormödrar lever livet, säger Valery McConnell, redaktör för det brittiska magasinet Yours.

Foto: Full fart God ekonomi, god hälsa - och massor av tid för fritidsaktiviteter.

En undersökning bland 2 000 kvinnor avslöjade nyligen att genomsnittskvinnan känner sig betydligt yngre än vad hon är.

Ingen stickning

Det är det brittiska magasinet Yours som gjort undersökningen. Resultatet visar att dagens generation av mormödrar och farmödrar snarare återfinns på en jorden-runt-resa än med en stickning framför brasan.

Kvinnorna i undersökningen var i genomsnitt 69 år gamla - men kände sig mer som 48, rapporterar BBC. Majoriteten svarade att de inte trodde att de skulle känna sig riktigt gamla förrän de var över 80 år gamla.

Många av kvinnorna i undersökningen svarade också att de aldrig känt sig gladare, friskare eller mer ekonomiskt trygga än på ”äldre” dagar.

Satt ofta barnvakt

– Pensionstiden är numera något att njuta av, snarare än något att stå ut med, säger Valery McConnell, redaktör på Yours.

Kvinnorna i undersökningen hade i genomsnitt två barn - att jämföra med deras egen mormor, som hade i genomsnitt sju barn. De flesta träffade sina barnbarn regelbundet, fyra av tio satt ofta barnvakt.

Bra pensioner

– Det här är den lyckligaste generation mormödrar som någonsin funnits, säger Valerie McConnell. Många har bra pensioner, deras hem har stigit i värde, de är friska och har många år framför sig då de kan njuta av olika fritidsaktiviteter.

Dagens mormor och farmor

Några siffror ur den brittiska undersökningen:

Mia Carron