”Här finns inget som påminner om Mille”

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Nu berättar Robinson- Emma om uppbrottet - Aftonbladet träffar henne i nya sommarstugan

1 av 4 | Foto: Magnus Torle
barndomsminne. Platsen där Emma Andersson hämtar kraft väcker många känslor till liv. "Jag har alltid varit i de här trakterna, när jag var liten paddlade jag alltid kanot hit tillsammans med pappa och hans kompisar, det gjorde vi varje sommar ett helt gäng. Då tältade vi på Sandön som ligger precis här utanför."

Hon fick veta att pojkvännen Mille hade varit otrogen genom ett bilduppslag i Hänt Extra.

Men Emma Andersson låter sig inte knäckas, utan hämtar kraft i sitt nya sommarhus - inhandlat för Robinsonpengarna.

Det rör sig nyfiket bakom gardinerna i Utvälinge i nordvästra Skåne när pappa Bengt bromsar in framför sommarstugan.

För där, i passagerarsätet, sitter hans yngsta dotter, nyss nerflugen från Stockholm.

Hon slänger upp bildörren och hoppar ut.

– Åh, visst är här mysigt! skriker Emma Andersson, 25, och rusar in i bland syrenbuskarna som omringar det slitna, men charmiga trähuset.

Granngardinerna fortsätter att röra sig nyfiket. Det är bara för Utvälingeborna att vänja sig. Från och med nu blir det vardagsmat att på andra sidan häcken se Sveriges största dokusåpakändis ligga på alla fyra och rensa ogräs. Bengt håller på att måla stengrillen i vitt.

– Pappa är min lilla hustomte, han fixar det mesta här i stugan, men det är jag som bestämmer hur det ska se ut, säger Emma.

Utsikten över Skälderviken är fantastisk. Bara en gångstig och lite vass skiljer tomten från det böljande havet.

– Det har alltid varit en stor dröm för mig att ha ett eget sommarhus. Mamma hjälpte mig, hon är ju fastighetsmäklare, så vi tittade runt här nere och båda blev helt förälskade i det här, det är så charmigt, säger hon om köpet som blev möjligt tack vare Robinsonvinsten.

2004 såg länge ut att bli Emma Anderssons år.

Hon krossade såväl veteraner som nykomlingar i SVT:s "Super-Robinson", kammade hem en halv miljon kronor och vann svenska folkets hjärtan på kuppen.

Hon fixade ett kontrakt hos Stockholm Records – samma skivbolag som Cardigans och Lisa Miskovsky – och släppte nyligen singeln "I believe".

Sist men inte minst - hon träffade drömkillen, Mille Lansburgh, 24.

Men – för Emma blev han mardrömskillen. Måndagen den 7 juni slogs kärleksidyllen i spillror.

– Jag hade varit på TV3:s presskonferens för nya "Robinson" och var på väg hem till Mille. När jag slog på mobilen hade alla mina kompisar ringt och lämnat meddelanden: "Emma har du sett Hänt Extra, ring direkt!". Och jag tänkte: "Gud, vad är det nu som har hänt!"

Fick kräksmak i munnen

Emma öppnade tidningen. Där såg hon Mille tätt omslingrad med en annan tjej. Smygtagna bilder från en privat fest i Kalmar tidigare i vår.

– Jag fick kräksmak i munnen när jag såg bilderna, det var så äckligt. När jag såg hans jacka förstod jag att det inte var gamla bilder, utan att dom verkligen var nytagna.

- Det kändes fruktansvärt, det är ju allas stora mardröm att ens partner är otrogen.

Emma konfronterade Mille direkt per telefon.

– Han sa att det var en "fyllegrej" - ett misstag. Men den förklaringen kändes bara tonårsaktig, jag tycker inte att man kan skylla på fylla när man är 24-25 år gammal. Det kunde man när man var 16 år. Jag är glad att dom inte gjorde mer än vad som syntes på bilderna, men man vet ju aldrig ...

Läs fortsättningen av artikeln

Anna Hansson

Publicerad: