Relationer

Maria & David missade bara en enda poäng i jämställdhetstestet

Av: 

Daniel Pernikliski

FICK FULL POTT Maria och David Dsilna i Stockholm gjorde testet: ”Det var bra. Det visar vad man faktiskt har gjort. Annars handlar det ofta om uppfattningar, vad man tror att man gjort”, säger Maria.
FICK FULL POTT Maria och David Dsilna i Stockholm gjorde testet: ”Det var bra. Det visar vad man faktiskt har gjort. Annars handlar det ofta om uppfattningar, vad man tror att man gjort”, säger Maria.

RELATIONER

Vi satte ett äkta par på prov.

Och Maria och David Dsilna, båda 30, består provet.

– Men det krävs att man är medveten hela tiden, annars blir det lätt skevt.

När lärarstudenten David Dsilna, 30, och projektledaren Maria Sandgren Dsilna, 30, gör testet blir resultatet rena drömmen för ett modernt par: Ding, ding, ding – full pott!

Det kan knappast vara jämnare fördelat, bara en poäng skiljer dem åt.

Resultatet förvånar inte paret, som delat lika på föräldraledigheten.

”Maria har mer fritid”

– Det stämmer bra med hur det känns. Jag reagerade lite på att Maria har mer fritid än jag, träffar kompisar och så, men nu har jag haft mycket att göra med min uppsats. Utslaget på ett år är det nog ganska jämnt, säger David Dsilna.

Han studerar till lärare och slutar tidigare på dagarna än Maria Sandgren Dsilna som jobbar som projektledare. Det gör att han oftare kan hämta sonen Jesper, 2,5 år, på förskolan – och har därmed lite mer barnansvar. Maria har lite mer hushållsansvar.

– Vi är båda noga med vad vi gör och att det är rättvist. Men om den ena har mycket jobb så täcker den andra upp och tar mer av markservicen. Det är då man förstår hur bra man har det när man är två, säger David Dsilna.

Planerar veckovis

En gång i veckan stämmer de av hur den kommande veckan ska se ut. Då diskuteras hämtningar och lämningar, om någon har mycket på jobbet eller i skolan, och vem som ska vabba om sonen blir sjuk.

– Generellt är vi bra på att prata mycket om hur vi har det, och vi säger ifrån om någonting inte känns bra. Det krävs att man är medveten hela tiden, annars blir det lätt skevt, säger Maria Sandgren Dsilna.

Publisert: