"Ska jag gifta mig?"

RELATIONER

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Problem? Hör av dig till oss – så får du hjälp av andra läsare att lösa det!

Dilemmat:

Jag och min sambo har varit förlovade i två år. Jag har nu fått reda på att han varit medlem på dejtingsajter där han uppgett sig för att vara singel. Det senaste är att han skickat romantiska mejl i flera månader till en jobbarkompis där han skriver att han saknar och tänker på henne. Kan jag verkligen gifta mig med en kille som gör så här?

Sofie

NEJ Han är inte mogen för det. Han letar ju vidare trots att han har dig. Du har din chans, ta den och strunta i förlovningen.

Majsan

NEJ Förhållande ska bygga på kärlek, tillit och respekt. Lev ensam och lycklig i stället och ha vägarna öppna för bra killar som är värda dig!

Lilli

NEJ Nej, nej! Fortsätter du att acceptera hans beteende så säger det mer om hur du ser på dig själv!

Jannicke

NEJ Kan känna med dig den hjärtesorg du måste uppleva. Det positiva är ju att du fick veta sanningen om honom redan nu. Otrohet börjar enligt min uppfattning redan i tankelivet. Uppenbarligen har han redan gått till handling. Om du KAN gifta dig med honom är väl en sak, men frågan är om det är förnuftigt? Valet är alltid ditt. Det finns dock fortfarande karlar med moral och lojalitet där ute.

Daniel

NEJ Du kan verkligen inte gifta dig med ett sånt svin. Detta räknas helt klart till otrohet, utan tvekan. Du måste konfrontera honom och ge honom EN chans att förklara. Sen är det ju upp till dig om du vill fortsätta vara tillsammans med karln. Men avvakta med giftermål tills han bevisat att han är värd din tillit igen. Sån skit ska man bara inte ta.

Lycka till!

Pernilla

NEJ Ställ honom till svars för vad han gör. Vill han vara med dig, så måste han visa det och hålla sig trogen dig. Utan respekt för varandras känslor kommer det aldrig fungera.

A


NEJ Jag tycker inte att du ska acceptera hans beteende. Det kan vara att han känner att han blir någon annan över nätet, bortsett ifrån vem han är i verkliga livet. Men samtidigt så tycker jag att du ska ta upp detta med honom så han förstår hur du känner. Ifrågasätt honom hur han skulle känna om det var ombytta roller. Om du nu skulle förlåta honom för detta, kommer du att kunna lita på honom som du har gjort tidigare? Ibland kan man förlåta lite för snabbt, men för en själv så glömmer man det liksom aldrig, det kommer alltid att finnas där.

Hoppas att du kommer fram till rätt beslut.

MVH Martina

NEJ Sofie, vill du vara nummer två, tre eller fyra? Förmodligen inte, så ta upp frågan och ställ honom mot väggen, se vart det bär. Gift dig inte med denna man. Förälska dig ofta, förlova dig ibland men gift dig så sällan du kan!

G