Nästan bara kärlek för skorpionen

RELATIONER

Kärlekshoroskop för november

Astrologerna Hanna Vennberg och Tor Tolander om vad stjärnorna säger om november.

Väduren

Under första halvan av månaden fungerar ditt kärleksliv någorlunda men du har mycket annat för dig, så du tar ogärna nästa steg och du känner dig inte heller särskilt lustfylld. Efter den sextonde ser det helt annorlunda ut, då hamnar fokus just på kärleken och du vill ägna mycket tid åt din älskling - eller åt att hitta en lämplig älskling, om du inte har en. Turen är dessutom på din sida, och vill du hjälpa den lite på traven kan det löna sig att göra en resa. Värme är bra.

Bästa chansen: Skorpion

Bästa stället: På resa

Bästa datumen: 2-3/11

Oxen

I början av november är ditt kärleksliv laddat, turbulent, dramatiskt. Det är inte alltid du efteråt tycker att du agerade rätt, och det finns en risk att saker blir sagda som du hellre hållit tyst med. Men om det behövs en utrensning så är det nu den sker. En bra månad för nya steg, för seriösa satsningar, och för uppbrott. Vad du gör har mest med dina personliga omständigheter att skaffa. Andra halvan av november blir lugnare, ger dig tid för eftertanke och kanske nya beslut.

Bästa chansen: Skorpion, Skytt.

Bästa stället: På fest

Bästa datumen: 19-20/11

Tvillingarna

I början av månaden är det bara vardag, vardag, vardag. Du känner dig lite sliten och du har förmodligen fullt upp med arbete eller studier, och med praktiska saker som måste skötas om. Känslolivet får vänta, relationerna också. Efter en vecka eller två kan du bra koppla av lite mer och mot månadens slut kan du räkna med både passion och förälskelse. Kanske kastar du dig in i något som verkligen frestar trots att omgivningen råder dig att avstå. Väldigt högt tempo.

Bästa chansen: Skorpion

Bästa stället: På fest

Bästa datumen: 6-7/11

Kräftan

För dig blir november en mycket romantisk och behaglig månad. Du ägnar dig väldigt mycket åt dina relationer, och då handlar det inte bara om romantisk kärlek utan också om familjeband. Gott om mysiga stunder, givande samtal och förtroenden. Du hinner också med att roa dig en hel del. Tempot blir högt under månaden. För dig som söker en ny kärlek lönar det dig med en lekfull attityd. Men se upp med en kollega, kollegan menar nog mer allvar än du.

Bästa chansen: Skorpion, Fisk.

Bästa stället: Utomhus

Bästa datumen: 9-10/11

Lejonet

November börjar inte så bra. Det är egentligen inte just kärlekslivet som krånglar, det är snarare så att du vantrivs med årstiden och dessutom har massor med praktiska problem och diverse tjafs att ta itu med. Du hinner inte med ditt känsloliv och du orkar inte ta tag i det, därför är också risken för gräl ovanligt stor. Trycket lättar runt mitten av månaden och då är det just kärlekslivet som ger dig de rätta ljuspunkterna. En Skytt kan visa sig dela mycket med dig.

Bästa chansen: Skorpion, Skytt

Bästa stället: På dansgolvet

Bästa datumen: 21-22/11

Jungfrun

Du ägnar väldigt mycket tid åt dina relationer. Vissa dagar blir det smärtsamt, du får veta saker om dina närstående som du kanske inte bär på helt lätt. Men samtidigt känner du att du gör nytta och att banden mellan er blir starkare. Just kärlekslivet är lite mera lekfullt och problemfritt, det här är faktiskt en riktig flirtmånad. Om du påbörjar något seriöst får du dock räkna med en del trassel, kanske i form av att förhållandet går väldigt fort fram. Det händer mycket just nu.

Bästa chansen: Skorpion, Vattuman

Bästa stället: Hos vänner

Bästa datumen: 14-15/11

Vågen

Hela första halvan av månaden går åt till praktiska saker. Även när det handlar om dina relationer blir det väldigt lite känslor och väldigt mycket tidsplanering, praktiska beslut, ekonomiska frågor. Du är helt enkelt för upptagen för att hinna med att känna. Men andra halvan av månaden blir mycket bättre och ger utrymme för flirt, bra sex, glada stunder och kanske nya möten. Mest tur har nog du som är singel men även övriga Vågar har mycket att se fram emot.

Bästa chansen: Skorpion, Skytt

Bästa stället: På fest

Bästa datumen: 17-18/11

Skorpionen

En riktigt härlig månad väntar dig, och första halvan av den handlar nästan bara om kärlek. Nu kan du passa på att piffa upp ditt kärleksliv ordentligt. Ledig eller upptagen, det är det små detaljerna du skall satsa på för att få till den där riktiga glöden. Skaffa lite sexiga underkläder, unna dig delikatesser, fräscha upp dig på ett spa (eller skicka iväg din partner till ett, kanske), fixa till frisyren och välj en ny doft. Det gör november till en månad att minnas. Många kärlekschanser.

Bästa chansen: Vädur, Oxe, Tvilling, Jungfru, Våg, Skytt.

Bästa stället: Överallt

Bästa datumen: 19-20/11

Skytten

I början av månaden känner du dig ganska dämpad. Du vill gärna ägna tid åt eftertanke, och kanske meditation. Du är inte sällskaplig, inte så att du inte trivs med vänner och familj men du behöver helt enkelt lite ro. Runt mitten av månaden hittar du rätt, du får ny fart och glöd och den hettan sprider du också omkring dig. Mest handlar det just om kärleken, du får nästan vårkänslor och var du inte förälskad innan blir du det säkert nu. En främling kan locka.

Bästa chansen: Oxe, Lejon, Våg, Skorpion

Bästa stället: I staden

Bästa datumen: 21-22/11

Stenbocken

Nyckelordet är romantik. Skall kärleken blomma hänger det på rätt stämning. Du vet precis vad du vill ha, erotik och sensualism snarare än sex, mjuka ord snarare än praktiska beslut, och så är atmosfären enormt viktig. Särskilt för dig som har ett fast förhållande går det att förbättra kärlekschanserna genom att ordna med hemmet, göra det mysigare och varmare, plocka fram de röda färgerna och skapa stämning. Då väcks också den rätta lågan inom dig.

Bästa chansen: Lejon

Bästa stället: Hos vänner

Bästa datumen: 23-24/11

Vattumannen

Räkna med två trassliga veckor till att börja med. Det är inte bara ditt kärleksliv som ger dig bekymmer utan det handlar om andra saker också, om motiga dagar på jobbet, om människor som kommer till dig med sina problem, om missförstånd och förseningar. Men trots den trista starten blir november till slut en fin månad, och det är just kärleksturen som avgör. Under andra halvan av månaden kan du nämligen räkna med hetta, innerlighet, passion.

Bästa chansen: Lejon, Jungfru, Fisk

Bästa stället: På kort resa

Bästa datumen: 25-26/11

Fiskarna

Månaden börjar bra, särskilt för dig som har en fast partner. Kanske dyker det upp ett nytt gemensamt intresse eller ett mål som ni kan enas om. Är du singel finns det en möjlighet att inleda ett förhållande, men kanske tvekar du eftersom du märker att det skulle bli väldigt seriöst med en gång. Gott om känslor, gott om chanser, och dessutom ganska gott om nöjen tillsammans med vänner. Mot slutet av november kan dock svartsjuka och tidsbrist ställa till problem.

Bästa chansen: Skorpion, Skytt, Vattuman

Bästa stället: På resa

Bästa datumen: 9-10/11

aftonbladet.se