Män – men vänta nu...

avStefan Holm

RELATIONER

Fall i transa av de här skönheterna

Foto: Foto: AP
STOR SUCCÉ I ASIEN En fager samling skönhetsdrottningar från hela världen visar upp sig på ett hotell i Pasay utanför Manila på Filippinerna. ”Miss Amazing Philippine Beauties” är en skönhetstävling bland alla andra kan tyckas, men ändå inte...

LONDON. Här är skönhetstävlingen som skiljer sig från alla andra.

Hur?

Deltagarna föddes som män.

Baddräktsmomentet är självklart viktigt – även om tävlingen i sig inte är som andra.

Årets ”Miss Amazing Philippine Beauties” lockade 24 filippinskor från hela världen.

BBC rapporterade från tävlingen på ett hotell i Pasay utanför Manila och intervjuade en av deltagarna – en kvinna som har sin man i USA.

Inte ens han kände till att hon föddes som man. Inför kamerorna avslöjade hon sin hemlighet.

– Nu känner jag mig som en kvinna.

Har opererat sig

Tävlingen är öppen för både transsexuella och transvestiter. Många av deltagarna har gått igenom könsoperationer och visar nu upp sig i både aftonklänning och baddräkt.

Det är femte året ”Miss Amazing Philippine Beauties” avgörs. I fjol vann Patricia Montecarlo, 26. Som 18-åring övergav hon sitt liv som man och började klä sig i kvinnokläder.

– Prestigen fick mig att ställa upp i skönhetstävlingen. Min familj har varit väldigt stöttande. Jag har aldrig haft några problem att bli accepterad för den jag är, säger hon till Manila Standard.

Mexikanska vann förra året

Segraren går vidare till ”Miss International Queen”, världsfinalen i Pattaya, Thailand. I fjol blev Montecarlo tvåa efter Erica Andrews, Mexiko.

Tävlingen växer i popularitet, i synnerhet i Asien. Förra årets final sändes i tv och lockade, enligt arrangören, 25 miljoner tittare enbart i Thailand.